Žene, ubacite ovu biljku u ishranu što prije, jer liječi mnoge bolesti

Najposebnija značajka rogača je to što je jako sličan čokoladi, a puno je zdraviji pa se često dodaje u razne slastice i koristi u veganskoj kuhinji.

Rogač isto tako iznimno povoljno djeluje na probavni sustav. Rogač je poznat kao biljka koja se lako uzgaja jer ne zahtijeva puno pažnje, a donosi puno plodova koji imaju brojna svojstva koja se lako mogu iskoristiti za liječenje nekih bolesti.

Rogač sadrži brojne minerale i željeza, u značajnijim količinama tu je bitno napomenuti kalcij, željezo, magnezij, fosfor, cink, bakar, mangan i selen. Od vitamina rogač sadrži tiamin, riboflavin niacin, vitamin B6, folnu kiselinu i vitamin E.

Učinkovito ublažava proljev kod dojenčadi i djece jer pospješuje apsorpciju vode.

Bitno je napomenuti da je rogač pokazao i iznimna citotoksična svojstva. Brašno od klica rogača pokazalo je vrlo specifično djelovanje na rak maternice.

Sadrži aktivne tvari koje su učinkovite protiv astme, i u slučajevima kad astmu uzrokuje alergija. Jedna od prednosti rogača je i što ne sadrži kofein pa je prikladan za osobe s visokim krvnim tlakom.

Tanini u rogaču sadrže galnu kiselinu koja je poznata po antialergijskim i antibakterijskim svojstvima. Zahvaljujući odličnom udjelu kalcija i fosfora, može doprinijeti ublažavanju tegoba ili smanjenju rizika od pojave osteoporoze, a osim toga dobar je i za desni, zube i kosti.

Žene, ovo su sve bolesti koje većinom nas more kako ulazimo u godine,s toga, prionite na ovu namirnicu.

Možete je naći u prahu kao rogač brašno u svim trgovina i odlično se slaže u slatka jela.

Na primjer, dodajte jednu kašiku rogač brašna u koru za kolače. Preukusno.