Ako želite biti zdravi stavite obloge od luka na stopala, evo zašto

Želite li pročistiti organizam i krv, značajno poboljšati cirkulaciju, liječiti se, ili djelovati preventivno kada se razbolite od gripa, prehlade, upale grla ili jednostavno popraviti opšte zdravlje?

Predlažemo vam metodu obloga na stopala od luka koja korijene vuče iz više različitih dijelova svijeta, iz doba kada je luk bio jedno od glavnih sredstava koja su ljudima bila na raspolaganju za tretiranje zdravlja.

Vjerovatno vam je poznata izereka iz naroda da sve dolazi preko nogu. Ovaj narodni recept omogućit će da vam zdravlje dođe preko nogu. Za metodu su vam potrebni jak domaći crni luk, prozirna folija za kuhinju i tople čarape.

Ako želite pročistiti organizam, unaprijediti cirkulaciju i djelovati antibakterijski potpuno prirodno, a da ne morate ništa raditi niti piti lijekove jednostavno isjecite crni luk na tanje kolutove, sačekajte minut, dva da pusti sok, postavite luk na prozorinu foliju za domaćinstvo, stavite luk na tabane i obmotajte foliju, te preko navucite debele čarape.

Preporučujemo da još dodatno utoplite noge sa vunenim čarapama radi boljeg djelovanja luka. Trik sa folijom poslužiće da luk drži čvrsto pritisnut na stopala te će spriječiti širenje neprijatnog mirisa po cijeloj kući. Izvorna metoda nije naravno uključivala foliju nego se luk stavljao direktno u vunene čarape.

Ukoliko vam je taj način jednostavniji možete ga primjeniti bez folije. Ako ste osjetljivi te vam luk nagriza kožu možete stopala prije metode namazati nekom jako masnom kremom kao što je bademova. Sve ovo trebate pripremiti prije spavanja, postaviti luk, obući čarape i leći.

Na taj način luk će djelovati tokom noći a neće vam smetati u kretanju koje bi bilo nemoguće sa lukom na nogama. Ključni sastojci luka uči će preko kože u vaš organizam i krv i djelovaće na pročišćavanju vaše krvi. Luk će osim toga djelovati antibakterijski i uveliko će ubrzati cirkulaciju u vašem organizmu. Luk će i „izvući“ nečistoće iz organizma

Preporučujemo vam upotrebu našeg „ljutog“ domaćeg luka. Što je luk jači i „ljući“ to bolje. Kao dodatni savjet koji će preporoditi vaš organizam preporučujemo vam ujutro kada ustanete i odstranite luk, noge operete što hladnijom vodom te da ih potpom „utoplite“ vunenim čarapama i ostanete tako desetak minuta.

Valovi krvi pojurit će kroz vaše noge i cijelo tijelo te će napraviti poseban efekat cirkulacije koja će doprijeti do najmanjih krvnih žila. Ovo je posebno korisno za osobe sa lošom cirkulacijom, dijabetičare, ljude sa problemim sa venama, oslabljenim libidom itd.

Ovu metodu preporučujemo svim bolesenim ali i zdravim ljudima. Metodu svakako obavezno probajte kada zaradite prehladu ili gripu vi ili vaša djeca.

Roditelji na ovaj način mogu tretirati djecu koja imaju prehladu gripu, upale pluća ili grla te naravno povišenu temparaturu. Znatno poboljšanje možete očekivati već prvo jutro nakon cijele noći djelovanja crnim lukom.

Za tretiranje bolesti (prehlade, upale) metodu koristite dok simptomi ne prestanu a za generealno pročišćavanje organizma i krvi potrebno je metodu ponavljati sa vremena na vrijeme dok ne osjetite poboljšanje zdravlja.

Izvor: zdravljebezdoktora.com