ISPRAVKA: Ovaj recept NE liječi bolesti kao što su ciste, miomi i ostale slične ženske probleme

Šta su to miomi i ciste?

Još uvijek nije poznato šta tačno uzrokuje stvaranje mioma.Miomi su izrasline koje se formiraju u ili na materici. Mogu biti različite veličine. miomi ili fibroidi materice “nisu povezani s povećanim rizikom od raka materice i skoro se nikada ne razvijaju u rak”. Miomi su česta pojava koja nekada može proći bez ikakvih simptoma, dok u nekim slučajevima može izazvati simptome poput obimnih i dugih menstrualnih ciklusa, karličnih bolova..

Ciste su šupljine tkiva membrane ispunjene tečnošću, vazduhom ili drugim supstancama. One mogu nastati gotovo svugdje u tijelu. Postoji veliki broj različitih vrsta cisti, ali da su uglavnom benigne. Ciste na jajnicima česta su pojava, najčešće su bezopasne i uzrokuju malo ili nimalo neprijatnosti. Ipak, postoje i situacije u kojima se ove ciste mogu uvrnuti ili pući, što može izazvati ozbiljne simptome.

Kako se liječe miomi i ciste?

Postoji niz različitih tretmana za miome i ciste. U nekim slučajevima tretmani nisu neophodni, dok je u nekima preporučljivo hirurško odstranjivanje izraslina.

Kada je riječ o miomima, postoje lijekovi koji mogu pomoći u smanjivanju mioma, ali ih ne mogu u potpunosti otkloniti. Pored toga, u tretiranju mioma koriste se i neinvanzivne procedure poput ultrazvučne hirurgije, blago invanzivne metode te operativnih zahvata uklanjanja.

Slični tretmani dostupni su i za ciste. Način tretiranja cisti na jajnicima zavisi od starosne dobi, kao i veličine i položaja ciste. U ovom slučaju su, takođe, dostupni određeni lijekovi, kao i operativni zahvati. Kontracepcijske pilule te medicinski zahvati laparoskopija i laparotomija koriste se u tretiranju cisti na jajnicima.

Brojnim ženama problem predstavlja pojačana kiselost sekreta, a samim tim dolaze i neugodni mirisi.

Smjesa meda, limuna, čuvarkuće, bijelog luka i oraha nije lijek za miome i ciste. Zapravo, učinkovitost ove smjese nije nikada naučno ispitivana u te svrhe.

Zbog toga recept kao i njegova priprema i primjena biće izbrisana iz članka jer kao što je navedeno ovaj recept nije lek za miome, ciste i ostale slične ženske probleme.

Napomena da se u netačnim tvrdnjama pričalo o tome da recept od meda, limuna, čuvarkuće, bijelog luka i oraha lijek za miome, ciste i druge ženske probleme kao i sama priprema i primjena te smjese.

Izvinjavamo se našim čitaocima zbog dezinformacija, prenošenju lažnih vesti i tome smično.

Izvor: kucnilekar.com