Zagledajte se u šake i spriječite bolest na vrijeme

Nokti-Su-jok-terapija-670x748

Naš organizam koristi različite metode da nas alarmira ako nešto nije u redu. Zato, pre nego što dođe do ozbiljnih problema, saznajte kako da čitate ove signale i sprečite da vas snađe bolest.

Moderno doba izgradilo je jedan drugačiji pristup zdravlju i ljudskom organizmu, pa nismo više u mogućnosti da primetimo te rane znake bolesti.

Jedino što možemo da uradimo jeste da odemo kod lekara i čekamo presudu, odnosno, dijagnozu. Međutim, ajurvedska medicina od pamtiveka je negovala celovit pristup zdravlju i organizmu.

Prema njoj, naše telo predstavlja celovit sistem koji ima različite metode da nas upozori da nešto nije u redu. Do bolesti, a posebno do teških bolesti, dolazi onda kada smo zanemarili sva prethodna upozorenja.

Svako od nas ima prirodnu sposobnost da osluškuje svoje telo i sam dođe do nekih zaključaka, npr. po mirisu znoja, urina ili izmeta i gasova koje ispuštamo, možemo zaključiti da nam je organizam preopterećen toksinima, to svako prirodno zna i oseti.

Postoje alternativne metode dijagnostike i lečenja koje ne zahtevaju mnogo znanja da bismo mogli da počnemo s primenom. Takva je npr. Su Jok (Su Đok – korejski: šaka, stopalo) akopresura.

Slično kineskoj tradicionalnoj akupunkturi ili ajurvedskoj medicini, ova metoda se bazira na učenju o meridijanima energije koji su povezani s našim organima.

Ovom metodom, pomoću obične hemijske olovke ili nekog sličnog predmeta, možete otkriti s kojim organom imate problem pre nego što dođe do oboljenja.

Sve što treba da uradite jeste da izvršite pritisak na određene tačke na šaci ili stopalu. Prvo pokušajte da nađete problematičnu zonu, tako što ćete masiranjem utvrditi koji delovi šake ili stopala su bolniji od drugih.

Zatim špicastim, ali ne oštrim, predmetom precizno pronađite bolne tačke.

Pogledajte video:

Izvor: kucnilekar.com