Nestaje za 3 minute: Evo kako se najbrže riješiti glavobolje

Metoda masaže ručnikom djelotvornija je od bilo kojeg famaceutskog preparata. Glavobolja je najčešća tegoba modernog čovjeka.

Umor, preopterećenost, buka i nedostatak sna samo su neki od uzročnika glavobolje. Većina ljudi neugodne se boli riješava pomoću tableta, no postoje i druge opcije.

Ova masaža potiče cirkulaciju u području glave i vrata i tako pomaže uklanjanju boli, piše Yourstylishlife.com. Osim toga, masaža glave veoma je ugodna.

Terapeutska masaža ručnikom

Odaberite ručnik koji nije predebeo te ga zamotajte u čvrst valjak.

Dobro pritisnite ručni na potiljku. Držite ga objema rukama na krajevima, u zategnutom stanju. Ritmičnim pokretima pomičite ručnik poput valjka po glavi, vratu i ramenima.

Masirajte glavu ovom tehnikom tri do pet minuta i trebali biste osjećati znatno olakšanje. Ako bol nije prošla, nakon deset minuta pauze ponovite postupak.

Manualni terapetui smatraju da je najčešći uzrok glavobolje spazam mišića uslijed napetosti. Masaža ručnikom opušta područje glave i vrata i eliminira spazam.

Kod jake glavobolje masažu ručnikom dobro je kombinirati s dodatnom terapijom: popijte šalicu čaja od metvice koja će proširiti krvne žile. Bol će nestati u samo nekoliko minuta!

Najčešći uzrok glavobolje je stres, no imajte na umu da učestale glavobolje mogu biti znakom ozbiljnijih zdravstvenih problema pa se posavjetujte sa svojim liječnikom.

Pogledajte video:

Izvor: Magazin.hr