Tradiocionalni indijski eliksir za plućne infekcije i stomačne probleme

Ovaj lijek, tačnije napitak, nastao je u drevna vremena, i zapisan je u spisima tradicionalne medicine Indije. Radi se o ajurveda lijeku. Ajurveda predstvalja najstariji oblik tradicionalne indijske medicine (nastao pre oko 4000 godina), a sam termin znači ,,nauka o dugom životu”.

Ovaj tradicionalni indijski napitak se preporučuje za razne tegobe, kao što su stomačni problemi, plućne infekcije, problemi sa živcima, infekcije grla, visok krvni pritisak. Takođe, ovaj lek možete koristiti i za jačanje imunog sistema i za očuvanje opšteg zdravlja organizma.

Za ovaj ljekoviti napitak su vam potrebni sljedeći sastojci:

– 250 ml svježe vode
– 1 manji komad đumbira
– 1 kašika prirodnog pčelinjeg meda
– ½ limuna

Priprema:

Sitno isjeckajte đumbir, mada bi najbolje bilo da ga sameljete. Dodajte ga u vodu i prokuhajte kao čaj. Ostavite ga da se kuha na tihoj vatri nekoliko minuta, a zatim pustite da se ohladi. Kada se ohladi, napitak procijedite i dodajte kašiku meda i sok od pola limuna. Dobro promješajte da se sastojci sjedine i med istopi.

Najbolje bi bilo da ovaj napitak konzumirate ujutru na prazan stomak. Svakodnevno konzumiranje ovog napitka ubrzava metabolizam i sagorjeva masti, a da pri tom ne gubite energiju ni apetit.

Ovaj napitak idealan je za probleme sa varenjem. Redovnom upotrebom ovog lekovitog napitka pročišćava se jetra, smanjuje se nivo nataloženog holesterola u krvi, i jača se kardiovaskularni sistem.

Kombinacija limuna i đumbira u ovom napitku sprečava pojavu raka. Preporučujemo vam ovaj lek jer je prepun vitamina, minerala i drugih zdravih supstanci koje su idealna kombinacija za cjelokupno zdravlje organizma.

U Indiji, ovaj tradicionalni lijek nazivaju i eliksirom za opšte dobro organizma.