OVAKO TIBETANCI LIJEČE BOLOVE U ZGLOBOVIMA I REUMU – I TO VRLO USPJEŠNO

Kod reume Tibetanci savjetuju da se na bolne zglobove stavlja oblog i to: uzme se trina od sijena, a to je ono sitno sve što otpada od trave kad je suho sijeno na gomili, ima tu i suhih cvjetova od trava i listova.

To se stavi dosta toga u vrelu vodu i popari, onda malo odstoji, stavi se pa se voda iscijedi, a ona topla trina se stavi u neke vrećice platnene, to se mora brzo raditi da se ne ohladi, i tako se te vrećice vruće stave na bolne zglobove, kao oblog se napravi, bilo na ruke ili na koljena ili na zglobove stopala.

To se ponavlja često. Bolovi se mnogo umanje, ili potpuno nestanu.

SAVJET PLUS

Savjetuju  da čovjek nikada ne smije da umoran pije hladnu vodu, da može odmah da se razboli, niti da se znojav odmah umiva, da može da dobije upalu mozga, ili da se neizlječivo razboli.

Da nikada ne smije čovjek da zaspi u hladu pod orahom, da je to toliko opasno, da onaj studeno hladan hlad od oraha a i puno joda ima od listova, da tu može čovjek tako da se nahladi, i da od toga i umre.

Tibetanci prepričavaju  mnogo primjera kada kosači ili kopači na njivi, u podne legnu u hlad pod orah, i tu zaspe, čim se probude samo počnu da drhte, nikako da se zagriju, samo im bude zima, onda počne temperatura i tada često pomoći nema.

Ovo vjerovanje “stoji” i kod nas.

Ona hladnoća prođe kroz cijeli organizam. Mnogi su tako umrli, čak i u bolnicu ih odvedu, ali pomoći nema.

Mnogo ovakvih i sličnih primjera koji savjetuju mudri Tibetanci, a bome i naši preci, ostaju “zameteni pod tepih”, pa tako isto i ljekovito bilje, poput ovog sa trinom od sijena…

Ne dozvolimo da se ovakve stvari svedu samo na prepričavanje, valja ih se pridržavati… Slažete li se?