Test od 60 sekundi: Otkrijte da li su vam unutrašnji organi bolesni

Sve što vam treba jeste kašičica i najlon kesa, a na ovaj način možete da proverite da li je sve u redu sa vašim respiratornim sistemom, crijevima, hormonima, metabolizmom, bubrezima ili zubima.

Jedino što treba da uradite jeste da kašičicom skinete malo naslaga sa površine jezika. Kada ovo budete izvodili, trudite se da skinete naslage što bliže grlu.

Nakon toga, umotajte kašičicu u najlon kesu i ostavite da odstoji 60 sekundi ispod jake sijalice. Jaka svjetlost iz sijalice pomaže razvoju bakterija, pa što vam je sijalica jača, rezultat će biti vidljiviji.

Rezultati

Kod zdravog čovjeka, naslage će biti čiste. Međutim, ako ih ima previše, čudne su boje i neprijatnog mirisa, to može da bude rani znak problema sa plućima ili disajnim putevima, jetrom, bubrezima, crijevima ili hormonima.

Ukoliko ste dobili ovakav rezultat, ne bi bilo loše da posjetite ljekara i ispitate o čemu se tačno radi. Takođe, ovaj test može da vam otkrije i da li imate neprijatan zadah, čega ljudi vrlo često nisu svjesni.

Ukoliko je u pitanju voćni miris, to može da ukazuje na ketoacidozu, odnosno poremećaj metabolizma, koji može da prouzrokuje čak i razvoj dijabetesa.

Ako osjetite neprijatan miris koji podsjeća na amonijak, veoma je moguće da imate problema sa bubrezima.

Ipak, nemojte odmah da paničite – neprijatan dah ne mora uvek da bude znak oboljenja unutrašnjih organa. Zapravo, najčešće se radi o problemima sa krajnicima ili desnima, kao i karijesom i pokvarenim zubima.

Izvor: stil.kurir.rs