Skinite masne naslage i riješite se sala oko struka, a evo kako

Jedno od najčešćih područja gdje se kile i masne naslage nakupljaju je područje trbuha, a što je najgore kasnije se najteže riješiti upravo tog „pojasa za spašavanje“.

Muškarci i žene naslage masnoće nakupljaju na drugačiji način. Muškarcima u pravilu sve ide u područje trbuha, dok se ženama najčešće prvo nakuplja u području bokova i stražnjice.

Naravno, nismo svi isti, pa ovo ne mora važiti za vas. Ono što važi za sve jest da već i mala promjena u prehrani i redovito vježbanje može učiniti zapanjujuću razliku u gubitku masnih naslaga i zategnutosti tijela.

Najbolji način za skidanje masnih naslaga je dijeta kombinirana s dovoljno aerobnog vježbanja. Trbušnjaci jačaju i učvršćuju mišiće trbuha, ali ne djeluju na masne naslage smještene između tih mišića i kože.

Međutim, postoje i prirodna pomagala. Napitak za gubitak tjelesne težine – Recept:

Svako jutro prije doručka na prazan stomak i uveče pre odlaska na spavanje popijte mješavinu meda i cimeta u prahu. Ako koristite ovaj napitak redovno, težina se smanjuje čak i kod najdebljih ljudi.
Takođe, redovna upotreba ove mješavine ne dozvoljava mastima da se akumuliraju.

Priprema napitka od cimeta i meda:

Napitak za mršavljenje se sprema uveče, pred spavanje.

Prokuhajte 200 ml vode. U šolju stavite 1/2 kašičice cimeta u prahu i zalijte prokuhanom vodom, poklopite na pola sata. Kada se voda sa cimetom malo prohladi dodajte 1 kašičicu meda.

Popijte pola šolje pred spavanje, drugu polovinu poklopiti (recimo malom tacnicom) i ostaviti u frižider. Ujutru, na prazan stomak, popiti drugu polovinu hladnog napitka.

I nema potrebe ovaj napitak piti u toku dana. Djeluje samo ako ga pijete uveče pred spavanje i ujutru na prazan stomak. Ovo pomaže skoro svima. Obim struka će se smanjivati, i vidjećete kako napredujte u svojoj namjeri da se riješite suvišnih kilograma.

Ovaj tretman dovodi do značajnog smanjenja tjelesne težine, zato što cimet i med utiču na čišćenje degistivnog trakta, uklanjaju parazite, gljivice i druge bakterije, koje usporavaju varenje u organizmu. Kada se organizam isčisti, najverovatnije, gubitak težine će se zaustaviti.

Izvor: uspesnazena.com