Robujete cigaretama i ne možete da ih ostavite uprkos kašlju? OVE NAMIRNICE ĆE VAM OMOGUĆITI DA LAKŠE DIŠETE

Da li robujete cigaretama i baš nikako ne možete da ih ostavite uprkos kašlju? U tom slučaju češće konzumirajte namirnice i napitke koji mogu da pročiste pluća od nikotina i omoguće vam da lakše dišete.

Pušačima koji se „dave” od kašlja može da pomognu neke od ovih namirnica da pročiste pluća: čajevi od đumbira, borovih iglica ili koprive, kukuruz šećerac, pomorandže, crni i beli luk.

Mogu da vam pomognu čajevi, pre svega od svežeg đumbira, ali i od borovih iglica ili koprive, koju možete da jedete i kao salatu. Jedite ribu i jagnjetinu, jer sadrže moćan antioksidans selen. Konzumirajte i jaja i žitarice.

Kukuruz šećerac je pun beta-kriptoksantina, koji dokazano štiti pluća od karcinoma, jer se ponaša kao moćan antioksidans. Ako je ikako moguće, nabavite onaj koji je prirodno, organski uzgajan. Slično dejstvo imaju i pomorandže.

Crni i beli luk zbog svog sastava imaju antikancerogeno dejstvo. Istraživanja su pokazala da je kod osoba sa karcinomom, koje redovno konzumiraju ovo povrće, sprečen nastanak novih ćelija tumora.

Naravno, neprijatan dah je neizbežan, ali pomislite i na miris duvanskog dima u ustima i na odeći, pa luk neće delovati tako nepodnošljivo.

Izvor: kucnilekar.com