Riješite se GRIPE i PREHLADE za 1 dan: Efikasna prirodna zamjena za skupe lijekove

Prehlada i grip spadaju u najčešća oboljenja respiratornog trakta, a prehlada se javlja češće nego sve ostale bolesti zajedno. Većina ljudi se prehladi nekoliko puta godišnje, obično u proljeće i jesen.

Ako osjećate da ćete se razboljeti morate odmah početi da preuzimate neophodne mjere. Počevši sa borbom protiv prvih simptoma prehlade u početnoj fazi, moguće je da se spriječi razvoj ozbiljnih oboljenja (gripa, bronhitisa itd) i zapaljenskih procesa u organizmu.

Ova tri jednostavna, ali efikasna i provjerena narodna recepta pomoći će vam da se izborite sa početnim simptomima prehlade i gripa, zaustaviti i spriječiti napredovanje bolesti.

Kako izlječiti prehladu za jedan dan

1. Ovaj napitak je prirodna zamjena za popularan „Coldrex i „Ferveks“, koji možete napraviti sami bez odlaska u apoteku, a koji je jednako efikasan da ne kažem i bolji. Ako osjećate prve simptome prehlade ili gripa uradite sljedeće:

U 1,5 litar prokuhane i ohlađene do sobne temperature vode dodajte 1 supenu kašiku krupne (poželjno morske) soli, sok od jednog limuna i 1 gram askorbinske kiseline. Askorbinsku kiselinu u sebi posjeduje šumeća tableta ili vitamin C u prahu. Po želji možete zasladiti kašikom meda. Dobro promješajte i popijte ovaj rastvor u roku 1,5 sata. Po potrebi ponovite jos jednom.

2. Kod prvih simptoma prehlade odlično pomaže i ovaj recept:

Ugrijte 100 ml crnog vina, dodajte u njega 1/4 kašikice mljevenog bibera i 1 kašiku meda. Promješajte i popijte toplo pred spavanje.

3. I treći, provjereni recept, koji sam takođe isprobala na sebi i koji je 100% efikasan:

Poznati lek protiv prehlade i kašlja – vruće pivo sa medom. Ne može se reći da je ova mješavina ima prijatan ukus, ali veoma je efikasna! Flašu piva od 0,5 l (tamnog ili svijetlog) naspite u u šerpicu i ugrijte, da bude vruće.

Skinite sa vatre i dodajte 2 kašike meda i prstohvat cimeta i karanfilića i promješajte. Pijte u toku večeri, pred spavanje, malim gutljajima. Poslije lezite u krevet.

Moram reći da je ova smjesa ima prilično neprijatan ukus, ali kod prehlade, gripa i kašlja djeluje veoma efikasno. Ovaj napitak omekšava i smanjuje kašalj, posjeduje anti inflamatorno dejstvo, podstiče znojenje, koje izvlači prehladu iz organizma. Jer znojenje, kao i u slučaju sa receptom sa vinom, je odavno poznata i priznata metoda liječenja početnih simptoma prehlada i gripa, koje uključuje odbrambene mehanizme organizma, koji se bore sa virusima.

U sva ova tri slučaja možete prirodnim pitem pobjediti prve simptome prehlade i gripa bukvalno za jedan dan.

Izvor: uspesnazena.com