REUMATIZAM I KOSTOBOLJA: Najefikasniji narodni lijek

Ova bolest se javlja u kostima ruku nogu, u glavi i na drugim dijelovima tijela. Posljedica je prehlada, upotreba lijekova koji nisu namjenski dobri ili preko loše ishrane. Postoje mnogi ljudi koji pate od ove bolesti, a uglavnom su sami krivi pošto nisu na vrijeme liječili od nazeba. Ali postoji reumatizam težem obliku koji se dobija upotrebom otrovnih lijekova i jela. Bilo kakvi uzroci da su, ima više načina liječenja. Onaj kojeg je zadesila ova bolest neka bira ovaj lijek koji će mu zasigurno biti od pomoći.

REUMATIZAM

Ako je skorašnji može da izliječi gimnastika i to naročito sa onim dijelovima tijela u kojima se osjeća. U isto vrijeme bolesni ud (ruka, noga) treba trljati svaki dan dva puta sa toplom čistom krpom koja je prethodno dobro namazana lojem, a onda obaviti toplom vunenom krpom.

Protiv reumatizma uzmite ovaj lijek:

Skuhati mekinje pa u toj vodi od kuhanih mekinja, toploj čorbi pariti bolni dio tijela svako veče oko četvrt sata. Zatim uzeti crnog luka, isjeckati ga prstima, pa tim lukom obložiti bolesno mjesto. Oko pola noći treba ustajati i nalivati malo vode tako da prođe između tijela i luka. To ponovljati svaku noć dok bolest prođe. Bolest će nestati za kratko vreme.

Za reumatizam može se koristiti i ovaj lek:

Pripremiti zemlju ilovaču pa je umijesiti dobro i od nje načiniti kao veliki kolač debljine 3—4 prsta. S njome obaviti bolesna mjesta i držati preko cijele noći. To treba činiti više puta već periodično.

Izvor: ljekovitobilje