Jedno jaje je SVE ŠTO TREBATE da kontrolišete šećer u krvi: Evo šta morate učiniti

Dijabetes je veoma česta bolest. Kako biste je spriječili potrebno je da jedete zdravu hranu i da se oslobodite stresa i nervoze.

Ako već bolujete od ove bolesti, trebate znati da nije kraj svijeta, potrebno je samo da pijete lijekove na vrijeme i da se hranite zdravo. Ne vrijedi vam jesti slatkiše i nezdravu hranu, a onda popiti lijek. Od toga efekta nemate.

Trebate znati da su dijabetičari mnogo osjetljivi na povrede jer im rane teško zarastaju. Nepridržavanje pravila u vezi dijabetesa, može dovesti do toga da oslijepite, bude vam amputirana noga ili da umrete.

To vas upozoravamo jer mnogi ljudi ne shvataju dijabetes ozbiljno, već i uz dobijenu dijagnozu jedu slatkiše i nezdravu hranu. Ako bolujete od dijabetesa potreban vam je poseban režim ishrane. To se posavjetujte sa ljekarom.

Trebate znati da se taj režim prepručuje i onima koji ne boluju do dijabetesa. Dajte sebi vremena i navići ćete se.

Ovdje ćemo vam pokazati jedan recept koji vam može pomoći u sprječavanju dijabtesa, ali i regulisanja istog kod oboljelih.

Potrebni sastojci:

– 10 ljutih papričica
– 2 jaja

Priprema:

Razbijte jaja i pomiješajte s papričicama koje ste usitnili. Pomiješajte sve dobro i dodajte malo morske soli. Vaš lijek je spreman. Konzumirajte ga nekoliko dana i drastično ćete smanjiti šećer u vašoj krvi!

Izvor: megagiga.info