RECEPT KOJI EFIKASNO ČISTI JETRU: Napitak koji odgovara svim ljudima svih uzrasta

Jako je važno da jetra bude čista i da može da odrađuje svoje teške zadatke.

Naši preci su je smatrali najvažnijim organom i bili su uvereni da je ona centar duše i svih životnih funkcija. I bili su u pravu, jer jetra ispunjava 500 poznatih funkcija i predstavlja energetski centar u našem telu.

Prema ekskluzivnom receptu autora Anatolija Malovičko pripremite napitak koji odgovara svim ljudima svih uzrasta, a učinkovito čisti jetru.

Priprema

Tri čaše zobi sa ljuskicama operite toplom vodom, sipajte u veliku emajliranu šerpu, dodajte tri kašike brezinih pupoljaka i dve supene kašike lista brusnice.

Sve ovo prelijte s četiri litre hladne vode i ostavite da odstoji 24 sata. U drugoj šerpi prokuvajte litar vode. Operite čašu suvih plodova šipka i sipajte ih u kipuću vodu.

Kuvajte ih oko 10 minuta, sklonite s vatre i ostavite da odstoje 24 sata. Posle toga, posudu sa brezinim pupoljcima stavite na vatru i kuvajte 15 minuta na umerenoj vatri.

Dodajte tri kašike stolisnika i dve kašike kukuruzne svile. Sve zajedno kuvajte 15 minuta, sklonite s vatre i ostavite da odstoji 45 minuta. Nakon toga obe tečnosti bez mućkanja procedite kroz jedan sloj gaze i pomešajte.

Gotov napitak sipajte u flaše od tamnog stakla i čuvajte u frižideru najviše pet dana. Svaku porciju, pre nego što je popijete, zagrejte na pari.

Izvor: kucnilekar.com