PROTOKOL ZA LIJEČENJE NAJTEŽIH BOLESTI: Smjesa koja je mnogima pomogla

Ovdje ćemo vas upoznati sa jednim od najcjenjenih nemedicinskih protokola na svijetu koji je osmišljen za liječenje natežih oboljenja a posebno tumora. Radi se od proteinsko-uljnom protokolu koji je osmislila njemačka doktorica biohemije Johanne Budwig.

Protokol se sastoji od konzumiranja smjese sastavljene od mladog sira, lanenih sjemenki i ulja, te preporuka koje vrstu hrane treba jesti a koje obavezno izbjegavati uz korištenje smjese. Protokol je vrlo priznat i jako uspješan u liječenju najtežih bolesti a primjenjuje se doslovno širom planete zemlje, posebno u zapadnoj civilizaciji.

Za ovu metodu može se reći da je vjerovatno najuspješniji i najrašireniji alternativni način liječenja tumora i drugih oboljenja koji ne uključuje hemikalije i lijekove a osmilšljen je od strane jednog doktora biohemije.

Protokol je razvijen u cilju liječenja većine vrsta raka, ali je uspješno korišten i kod degenerativnih bolesti, artritisa, dijabetesa, visokog pritiska, multiple skleroze, srčanih oboljenja, psorijaze ili i drugih oboljenja i stanja.

Dr Budwig, njene kolege i sljedbenici tvrdili su da su imali veliki broj slučajeva smanjenja i potpune regresije rezličitih vrsta raka, piše Zdravljebezdoktora.com

Sada kada vjerovatno imamo vašu pažnju preći ćemo na konkretne sastojke i način pravljenja i konzumiranja:

SASTOJCI JEDNODEVNE DOZE SMJESE ZA TEŽE OBOLJELE:

– 6 supenih kašika lanenog ulja
– 12 supenih kašika mladog kravljeg sira
– 4 supene kašike sirovog sjemena lana

Pomješajte sir i ulje u posudu i umutite štapnim ili običnim mikserom 1-2 minute dok ne dobijete jednoličnu pjenastu masu u kojoj se ne nazire ulje. Potom sameljite sjemenke lana u mlinu za kafu u trajanju od 10-15 sekundi. Dodajte sjemenke u smjesu sira i ulja i sve opet dobro promješajte. Na kraju možete ali ne morate dodati kašiku domaćeg sirovog meda.

Umutite još jednom sve zajedno. Smjesu trebate pojesti isključivo svježe napravljenu u roku od maksimalno 15 minuta od mješanja. Sjemenke lana uvijek sameljite prije mješanja, nemojte ih mljeti unaprijed niti kupovati samljevene jer dolazi do oksidacije i gubitka upotrebne vrijednosti.

Za lakše slučajeve i oboljenja i preventivnu upotrebu koristi se pola navedene doze na dan. Smjesa se koristi svaki dan, a kod težih oblika bolesti koristi se trajno odnosno doživotno.

U smjesu možete slobodno dodati, ako vem je lakše, sve vrste sirovog povrća ili voća ili sirove orašaste plodove.

Hladno prešano ulje lana možete pronači u većini supermarket i prodavnica zdrave hrane, a po njegovom otvaranju važno je da ga držite u frižrideru jer je jako kvarljivo.

U pojedinim slučajevima na početku primjene dolazi do lakše vrtoglavice kod nekih pacijenata a u tom slučaku se preporučuje prvih nekoliko dana konzumiranje svježeg čaja od mente koji će poništiti pojavu vrtoglavice.

Protokol podrazumjeva dozvoljenu i zabranjenu hranu i piće prvenstveno za oboljele od raka:

Dozvoljene i preporučene stavke:

– Stevia kao zaslađivač, sirovi domaći med, datule, smokve, bobičasto voće

– Sve biljke i povrće bez dodataka, sirovo ili sušeno, može i zamrznuto

– Svi orašasti plodovi ali sirovi neprženi sem kikirikija

– Sirov i neprocesiran kakao i nezaslađeno kokosovo mlijeko

– Svi čajevi

– Sve vrste integralnog brašna

– Kiseli krastavci i ostale isključivo prirodno kiseljene namirnice bez konzervansa

– Sve vrste voće bez vještačkog šećera

– Maslinovo i druga hlado prešana ulja , nerafinirana

– Nemasni sirevi

– Izlaganje suncu kad god je moguće ali ne naravno ne ljetnom i jakom nego jutarnjem i večernjem uz što više kretanja

– 2-3 litra vode na dan

– Umjereno ili malo piletina i puretina (domaća) i plave vrste ribe

Šta izbjegavati:

– Hidrogenizirane masnoće i rafinirana ulja

– Životinjske masnoće

– Meso posebno sve vrste svinjskog kao i sve ostale vrste crvenog mesa

– Morski plodovi (rakovi, šrimpovi i sve vrste riba sa tvrdom ljušturom)

– Bijeli hljeb i sve tjestenine od bijelog brašna strogo su zabranjene

– Sladoledi i punomasni mliječni proizvodi

– Šećer i slični jako zaslađeni proizvodi strogo su zabranjeni

– Sva jako procesirana i konzervirana hrana

– Svi hemijski proizvodi za domaćinstvo (koristiti sirće i sodu bikarbonu za čišćenje)

– Zabranjeno je korisiti mikrovalnu, teflonsko i aluminijumsko posuđe, korisititi samo poreculnsko, nerđajući čelik, vatrostalno staklo i sl.

Ovaj spisak nekih od dozvoljenih i zabranjenih stavki za korištenje u protokolu prvenstveno se odnosi na oboljele od raka ali je vrlo koristan vodič i za zdrave ljude u prevenciji raka i drugih teških bolesti.

U ovom tekstu zbog obima nismo u stanju ići u detaljnije načine i korištenje hrane, ali na mnogim stranicama i forumima na internetu možete pronaći mnoštvo uputa i knjiga kako i šta koristiti.

Mnogobrojni su pacijenti na svim kontinentima koji tvrde da su se izliječili i izvršili regresiju raka i drugih teških oboljenja koristeći protokol Dr Budwig. Također možete pronaći i mnogobrojne forume na internet u kojima hiljade pacijenata na ličnim primjerima iznosi detalje primjene i uspjeha ovoga protokola.

Kako su svi predloženi sastojci vrlo zdravi i potpuno neškodljivi toplo preporučujemo svim zainteresovanim da informišu o detaljima i eventualnoj primjene protokol ove njemačke doktorice biohemije koja je umrla 2003. Godine u svojoj 96. godini starosti.

Izvor: zdravljebezdoktora.com