Protiv BOLOVA u zglobovima, leđima, nogama i vratu: Smanjuje bol i održava ih u dobrom stanju

Ovaj recept sam pronašla na jednom uglednom ruskom sajtu alternativne medicine, u kojem se govori o tome kako održati zglobove u dobrom stanju, smanjiti bolove i istovremeno otkloniti mnoge probleme vezane za njih, a koji se pokazao kao veoma efikasan i djelotvoran.

Želim da podijelim sa vama, ako imate problema sa bolovima u zglobovima, leđima, nogama, vratu, proširenim venama itd.

Recept za bolne zglobove i leđa glasi:

Očistiti 300-400 gr bijelog luka i sitno isjeckati. Staviti u teglu i preliti ga sa 1 l kvalitetnim nerafinisanim biljnim uljem (maslinovo, suncokretovo…).

Zatvoriti poklopcem i ostaviti teglu na tamno mesto na sobnoj temperaturi, na 2 nedelje.

Ne zaboravljati svakodnevno mućkati sadržaj tegle. Na kraju ćete dobiti ulje bijelog luka, koje treba da se procijedi kroz 3-4 sloja gaze ili dvaput kroz sitnu plastičnu cjediljku.

Kako se koristi:

Ulje se utrljava u bolna mjesta, naprimer u donji dio leđa (krsta) kod osteohondroze, bolova u leđima ili u bolne zglobove na rukama i nogama kod artroze.

Pokriva se najlonskom kesom u utopljava se preko noći (na ruke – rukavice, na noge – čarape).

Već poslije prvih par dana osjeća se olakšanje, obnavlja se pokretljivost zglobova i što je najvažnije smanjuju se bolovi.

Bijeli luk poboljšava cirkulaciju krvi u bolnim zglobovima, samim time pomaze uspostavljanju njihovih funkcija. Kurs lečenja 2 meseca.

Kod varikoznih vena:

Ulje bijelog luka blago se utrljava u proširene vene, umotava se zavojem ili nekom tkaninom. Tretman se radi uveče i ostavlja se preko noći. Ujutro, oprati noge.

Izvor: uspesnazena.com