Pročistite i ojačajte krv: Recept za prirodni narodni lijek

Dirnnjača čisti organizam i krv. Uzima li se 8 dana, umnožava crvena krvna telešca (eritrocite), a ako se uzima duže, naglo ih smanjuje, kao da se bolesniku pušta krv ili stavljaju pijavice.

U slučaju skleroze krvnih sudova, da bi se oslabio u njima pritisak krvi, pije se ujutru sok te biljke, u dozi od 10-20 gu 200 g tople vode, kao čaj. Dobro je, takođe, 50 g biljke preliti litrom ključale vode, ostaviti zatim da stoji 5 min. pa procediti.

Pije se 2-3 puta dnevno po 1 šoljica. Za sirup se 150 g sveže isceđenog soka kuva lagano sa 150 g šećera do gustine sirupa. Uzima se 2-5 kavskih kašičica dnevno, pre jela, radi bolje izmene materije. Alkoholaturu uzima se u dozi od po 20 kapi pre ručka i večere.

Dimnjača leči od šećerne i vodene bolesti, hemoroida, katara želuca i creva, bolesti disajnih organa, jetre, od skorbuta, skrofula, arterioskleroze, nečistoće kože i lišaja.

Kod životinja dimnjača izaziva trovanje sa grčevima srca i centralnog nervnog sistema. Naprotiv, ljudima u manjim količinama pomaže – krepi ih i jača, stimuliše lučenje znoja i mokraće, a samo u većoj količini izaziva bolove i proliv.

Izvor: web-tribune.com