PRIRODNI LIJEKOVI PROTIV HELIKOBAKTERIJE: Riješit će vas svih muka, a nalaze vam se pred nosom

Polovina čovečanstva zaražena je ovom bakterijom, a rešenje je u prirodi: smokve, lan, divlji origano, krompir, perga…

Prvi izbor u rešavanju ovog problema svakako su smokve.

Smokve u maslinovom ulju prirodan su lek za borbu protiv bakterija u želucu:

U teglu stavite suve smokve i prelijte ih hladnoceđenim maslinovim uljem. Da bi bolje otpustile lekovite materije u ulje, smokve možete prerezati na četiri dela.

Teglu zatvorite i pustite sve da stoji barem četrdeset dana. Nakon tog perioda, svako jutro na tašte uzimajte po jednu smokvu, a poželjno je uz smokvu uzeti i kašičicu maslinovog ulja u kojem se nalaze smokve.

Za što bolji efekat potrebno je uskladiti i ishranu. Trudite se da jedete kuvanu i laganu hranu bez previše začina, naročito ljutih. Izbegavajte da jedete kiselu, masnu hranu, posebno suhomesnate proizvode. Hranu pripremajte na maslinovom ulju, koje je prirodno i neprerađeno.

Jedite što više sveže hrane, povrća i voća.

Maslinovo ulje i smokve, pored bakterija u želucu, rešenje su i za druge bolesti. Poznato je da je ova kombinacija dobra za neplodnost, hemoroide, crevna oboljenja, zatvor, bronhitis, astmu.

Ulje divljeg origana

Najdelotvorniji prirodni antibiotik može vam pomoći u suzbijanju helikobakterije. Uništava više od trideset vrsta bakterija i iskustva su pokazala da je veoma delotvoran.

Semenke lana

Kašiku lanenih semenki potrebno je preliti sa dva decilitra kipuće vode. Poklopite i ostavite mešavinu da odstoji tri sata. Procedite i uzimajte po jednu kašiku pre svakog obroka.

Sok od krompira

Uzmite tri sirova krompira (bez kore) i iscedite ih u sokovniku. Potrebno je konzumirati po pola čaše ovog soka pre obroka.

Propolis i perga

Perga je polen koji pčele skupljaju i čuvaju u košnicama kako bi mogle da ga koriste preko zime kao hranu za mlade pčele. Takav polen bogat je amino-kiselinama, bakterijama, mlečnom kiselinom, fermentima i kvascima.

Propolis se koristi u obliku alkoholne tinkture, tačnije, deset kapi propolisa na čašu vode. Potrebno je piti po jednu čašu pre svakog obroka. Propolis nemojte uzimati dok pijete antibiotike.

Perga se žvaće dok je sveža, i to po 10 mg dnevno. Konzumirajte je nakon obroka.

Izvor: Magičnobilje