PRIRODNI KUĆNI LIJEKOVI ZA GLJIVICE NA NOKTIMA

Gljivice na noktima češće se javljaju kod muškaraca nego kod žena, i to naročito kod onih muškaraca u čijoj se porodici generacijama javlja ova infekcija.

Faktori koji povećavaju rizik od nastajanja gljivica na noktima su: prekomerno znojenje, rad u vlažnom okruženju, korišćenje čarapa i obuće koji otežavaju disanje nogu i ne upijaju znoj, hodanje bez obuće na vlažnim mestima kao što su bazeni, teretana i javna kupatila, atletsko stopalo, povrede na noktima, dijabetes, psorijaza, problemi sa cirkulacijom i oslabljen imuni sistem.

Jako je važno da u lečenju glivica na noktima budete istrajni, jer se rezultati mogu uočiti tek nakon dva meseca lečenja.

Jabukovo sirće za gljivice na noktima

Veoma koristan kućni lek za borbu sa gljivicama na noktima je upravo jabukovo sirće. Potopite noge u lavor sa 1 l vruće vode i pola šolje jabukovog sirćeta. Takođe, jabukovo sirće možete pamučnim tupferom direktno nanositi na inficirani nokat 3 puta na dan dok ne zalečite nokat.

Beli luk za gljivice na noktima

Beli luk je moćan prirodni antibiotik koji se koristi za uklanjanje gljivica na noktima. 5 čena belog luka stavite u šolju vode da proključaju. Vodu sipajte u lavor i ostavite da odstoji dok se voda ohladi kako biste mogli u tu vodu da potopite noge. Čiste noge držite 15min u vodi od belog luka. Proces ponavljajte tokom 4 nedelje ili dok ne primetite poboljšanje.

U bočicu sa providnim lakom za nokte dodajte 1 čen belog luka, usitnjen, 5 kapljica limuna i 5 kapljica povidon joda. Ostavite da odstoji 2 nedelje. Nakon tog perioda dobro promućkajte i 15 dana zaredom nanosite po jedan sloj na nokte. 16-og dana acetonom skinite taj lak. 17-og dana ponovite proces dok gljivice ne nestanu.

Možete, takođe, da izgnječite beli luk i da ga direktno nanesete na nokte i da ostavite da odstoji na noktima 30 min. Stopala moraju biti čista pre nego što primenite ove metode lečenja.

Kućno lečenje gljivica na noktima uz pomoć soli

Operite noge i nemojte ih brisati peškirom, već na mokre nokte nanesite so i obujte čarape ili nazuvke. Ovaj proces ponavljajte 2 puta dnevno.

Ulje čajnog drveta

Najefikasniji prirodni lek za uklanjanje gljivica na noktima je eterično ulje čajnog drveta. Direktno na nokat nanesite ovo ulje, 2 do 3 puta na dan dok ne dobijete željene rezultate. Pre nego što upotrebite ovaj lek, trebalo bi da uradite alergijski test, jer može biti da su neke osobe alergične na ulje čajnog drveta. Muškarci u razvoju ne bi smeli da koriste ovo ulje.

Belo sirće

U lavor sipajte 1l tople vode i pola šolje belog sirćeta i držite noge u toj vodi 15min. Ponavljajte proces 2 puta dnevno dok ne vidite rezultaate.

Izvor: cajeviza.com