Pravi uzrok bola: Kako je kičma povezana sa unutrašnjim organima

Vrlo često problemi sa kičmom izazivaju bol u potpuno drugim delovima tela. Tada se počinju lečiti neke druge bolesti, naravno, bez ikakvog efekta. Zato je potrebno posebnu pažnju usmeriti upravo na kičmu.

Ako osećate bol u leđima, može se utvrditi u kom delu kičme se primećuju anomalije, a time i ukazati na probleme sa određenim organima.

Ova infografika pomoći će da saznate kako su projektovani organi vašeg tela na kičmi: Prema mišljenju lekara osteopata, oko 70% glavobolja poseduju uzrok u kičmi.

Zujanje u ušima, otežano gutanje hrane, problemi sa vidom – sve to može biti posledica disfunkcije intervebralnih diskova vrata.

Ako bole i trnu ruke – proveravajte vratni deo kičme. Problemi sa grudnim delom kičme mogu dovesti do bola u oblasti srca, želuca i creva.

Problemi sa lumbalnim delom kičme mogu uticati, ne samo na bol u donjem delu leđa, nego može se manifestovati kao bol u kuku, butini, narušava se osetljivost noge, kao i sam hod. Prema tome, lečenje i jačanje kičme pomoći će vam da se oslobodite od problema u drugim organima.

Izvor: uspesnazena.com