Najjači prirodni antibiotik: Pobjedite prehladu za tri dana

zlatni-med-glavna

Mnogi od vas su već imali neko iskustvo sa kurkumom. Neko ju je koristi kao začin, mnogi su pripremali napitak. Zlatno mleko koji je idealan za zglobove i kičmu, a neko je samo video kesice ovog žutog praha u većim marketima ili radnjama sa zdravom hranom i pitao se čemu služi.

Ali, malo ko zna da je kurkuma, u kombinaciji sa medom veoma dragocen i neprocenljiv prirodni lek. On poseduje veoma jako protivupalno dejstvo, koje ne samo da uništava bakterije koje izazivaju bolesti, već i promoviše prirodnu odbranu.

Za razliku od sintetičkih antibiotika, kojima su prepunjene apoteke, takav lek nema negativan efekat na crevnu mikrofloru.

Naprotiv, konzumiranjem kurkume i meda značajno se poboljšava varenje i povećava se aktivnost korisne flore u crevima. O tome svedoče potvrde naučne literature.

U Ajurvedi je ovo tradicionalni lek protiv prehlade. Zato nemojte kod prvih simptoma bolesti odmah krenuti u apoteku, već spremite korisnu i lekovitu smesu – „Zlatni med“, mešanjem kurkume u prahu i meda.

Zlatni med – najjači prirodni antibiotik. Recept:

Kod prvih simptoma prehlade pripremite smesu koju ćete koristiti 3 dana. U 100 gr meda dodajte 1 punu supenu kašiku kurkume, dobro promešajte i preručite u stakleni sud.

Uzimati kod prvih simptoma prehlade:

1 dan – na svakih sat vremena po pola kafene kašike, u toku celog dana
2 dan – na svakih dva sata po pola kafene kašike
3 dan – tri puta dnevno po pola kafene kašike

Smesu neophodno sisati u ustima do njenog potpunog rastapanja.

Obično, nakon tri dana prehlada jenjava i organizam se oporavlja. Sama sam zaustavljala prehladu ovom smesom, bez ikakvih tableta.

Ovu smesu možete takođe koristiti u kompleksnom lečenju respiratornih oboljenja, uzimajući po 1 kafenu kašičicu tri puta dnevno u toku nedelje. Možete je dodavati u mleko ili čaj.

Treba da znate:

Ako uzimate bilo kakve lekove, konsultujte se sa svojim lekarom. Pogotovo, ako patite od hemofilije i hipertonije, jer kurkuma razređuje krv i snižava pritisak, mada će za većinu ovo biti samo veliki plus.

Ali, pored snižavanja pritiska, kurkuma može da izazove pad nivoa šećera u krvi. Osobe, koji pate od dijabetesa, takođe se moraju konsultovati sa svojim lekarom. Ali, ono što je zaista opasno – konzumirati kurkumu ako imate oboljenje žučne kese i taloženja kamenja u njoj, jer kurkuma izaziva kontrakciju mišića žučne kese.

Savet plus:

Indo-tibetanska medicina glasi: ako koristite kurkumu posle obroka – deluje na grlo, pluća,  a za vreme obroka – na sistem za varenje, posle obroka – na debelo crevo i bubrege.

Izvor: uspesnazena.com