Pobijedite PREHLADU za 3 dana: ZLATNI MED – najjači prirodni antibiotik

Mnogi od vas su već imali neko iskustvo sa kurkumom. Neko ju je koristi kao začin, mnogi su pripremali napitak Zlatno mlijeko koji je idealan za zglobove i kičmu, a neko je samo vidio kesice ovog žutog praha u većim marketima ili radnjama sa zdravom hranom i pitao se čemu služi.

Ali, malo ko zna da je kurkuma, u kombinaciji sa medom veoma dragocjen i neprocenljiv prirodni lijek. On posjeduje veoma jako protivupalno dejstvo, koje ne samo da uništava bakterije koje izazivaju bolesti, već i promoviše prirodnu odbranu.

Za razliku od sintetičkih antibiotika, kojima su prepunjene apoteke, takav lijek nema negativan efekat na crijevnu mikrofloru. Naprotiv, konzumiranjem kurkume i meda značajno se poboljšava varenje i povećava se aktivnost korisne flore u crijevima.

O tome svjedoče potvrde naučne literature. U Ajurvedi je ovo tradicionalni lijek protiv prehlade. Zato nemojte kod prvih simptoma bolesti odmah krenuti u apoteku, već spremite korisnu i ljekovitu smjesu – “Zlatni med”, mješanjem kurkume u prahu i meda.

Kod prvih simptoma prehlade pripremite smjesu koju ćete koristiti 3 dana. U 100 gr meda dodajte 1 punu supenu kašiku kurkume, dobro promješajte i preručite u stakleni sud.

Uzimati kod prvih simptoma prehlade:

1 dan – na svakih sat vremena po pola kafene kašike, u toku cijelog dana.

2 dan – na svakih dva sata po pola kafene kašike.

3 dan – tri puta dnevno po pola kafene kašike.

Smjesu neophodno sisati u ustima do njenog potpunog rastapanja. Obično, nakon tri dana prehlada jenjava i organizam se oporavlja. Sama sam zaustavljala prehladu ovom smjesom, bez ikakvih tableta.

Ovu smjesu možete takođe koristiti u kompleksnom liječenju respiratornih oboljenja, uzimajući po 1 kafenu kašičicu tri puta dnevno u toku nedelje. Možete je dodavati u mlijeko ili čaj.

Treba da znate:

Ako uzimate bilo kakve lijekove, konsultujte se sa svojim ljekarom. Pogotovo, ako patite od hemofilije i hipertonije, jer kurkuma razređuje krv i snižava pritisak, mada će za većinu ovo biti samo veliki plus.

Ali, pored snižavanja pritiska, kurkuma može da izazove pad nivoa šećera u krvi. Osobe, koji pate od dijabetesa, takođe se moraju konsultovati sa svojim ljekarom.

Ali, ono što je zaista opasno – konzumirati kurkumu ako imate oboljenje žučne kese i taloženja kamenja u njoj, jer kurkuma izaziva kontrakciju mišića žučne kese.

Izvor: uspesnazena.com