NAMIRNICE KOJE ĆE VAM SPASITI ŽIVOT I OČISTITI PLUĆA

Donosimo vam popis od nekoliko namirnica koje će vam pomoći u čišćenju pluća od otrova.

Svoje dišne organe možete pročistiti određenim namirnica. Upamtite da pluća ne možete u potpunosti očistiti samim konzumiranjem ovih namirnica, ali se u određenoj mjeri možete osloboditi toksina i samim tim smanjiti mogućnost oboljenja od raka.

Donosimo vam popis od nekoliko namirnica koje će vam pomoći u čišćenju pluća od otrova.

Kukuruz šećerac

Ova namirnica sadrži beta-kriptoksantin za koji se smatra da štiti pluća od karcinoma jer predstavlja snažan antioksidans. S druge strane, imajte na umu da je većina kukuruza šećerca na policama u prodavnicama zapravo GMO, pa konzumirajte isključivo onaj za čije ste porijeklo u potpunosti sigurni.

Selen

Riječ je o moćnom antioksidansu koji se može naći u raznim vrstama ribe poput tune, lososa i bakalara, ali i u janjetini, jajima i žitaricama.

Luk

I crveni luk i češnjak sadrže stvari koje djeluju antikancerogeno. Luk spriječava nastanak mnogih bolesti, među kojima su infekcija i rak pluća. Kod osoba koje već imaju rak konzumacija luka spriječava rast novih stanica.

Đumbir

Ovo je još jedno snažno sredstvo za “izbacivanje” toksina iz pluća. Možete piti čaj od korijena đumbira čime ćete sebi olakšati disanje, a komadić đumbira možete pojesti i uz obrok.

Naranče

Osim što su već uveliko poznati izvor vitamina, naranče sadrže kriptoksantin koji preventivno djeluje protiv raka pluća.

Kopriva

Ova biljka prepuna je željeza, a veoma je korisna i kao sredstvo za dezinfekciju pluća i borbu protiv infekcija.

Čaj od borovih iglica

I dok se tradicionalno ovaj čaj koristi za ispiranje usta i grla, on je dobar saveznik u borbi protiv raka pluća.

Izvor: dnevno.hr