OVIH 10 BOLESTI ĆETE IZLJEČITI AKO SVAKI DAN VODITE LJUBAV

Otkriveno je da seks smanjuje opasnost od dobijanja moždanog udara, sprečava razvoj kardiovaskularnih bolesti, ubija i stres i garantuje kvalitetan san, a odličan je i u borbi protiv raka.

Predstavljamo vam 10 bolesti koje možete izlečiti redovnim seksom. Obratite pažnju na listu i bacite se u akciju

Glavobolja

Hormon endorfin, prirodni analgetik koji luči organizam, luči se za vreme seksa.

Srce

Istraživanje u kome je učestvovalo hiljadu muških ispitanika iz 2010. godine pokazalo je da oni koji su imali seks više od dva puta nedeljno imaju 45 manje šansi da dobiju ozbiljna srčana oboljenja od muškaraca koji vode ljubav manje od jednom mesečno.

Stres

Usled lučenja raznih hormona koji donose lepo i opušteno raspoloženje posle seksa, ova aktivnost je odlična i u borbi protiv stresa.

Nesanica

Tokom seksa luči se hormon oksitocin, koji se još naziva “hormonom maženja” koji nas uvodi u san.

Krvni pritisak

Hormoni koji se luče posle seksa zapravo smanjuju krvni pritisak, i to se odnosi i na muškarce i na žene.

Prehlada i grip

Seks stimuliše proizvodnju antigena imunoglobulina A koji čuva organizam od infekcija. Seks jednom ili dvaput nedeljno pogoduje imunom sistemu.

Rak prostate

Istraživači sa Univerziteta u Montrealu tvrde da seks pomaže i u borbi protiv raka prostate. Muškarci koji su imali seks sa više od 20 žena imaju za 28 odsto manje šanse da obole od ove bolesti.

Depresija

Opet hormoni. Oksitocin i endorfin, koje telo luči posle seksa, bukvalno nas teraju da se smešimo. Neki stručnjaci smatraju da je oralni seks još bolji u borbi protiv depresije.

Preopterećenost mišića

Najbolji način da opustite mišiće je intimna masaža, koja prerasta u seks. On je izuzetno delotvoran za relaksaciju zglobova i mišića.

Rak dojke

Kao i rak prostate, seks tako može da bude delotvoran i kod raka prostate. Stimulacija dojke uzrokuje da žena oslobađa oksitocin hormon koji sprečava ovu vrstu raka.

Izvor: telegraf.rs