Ove BOLESTI i stanja vam prijete ako se NE se*sate redovno

Osim što djeluje na osjećaj sreće i zadovoljstva, redovit se*s ima utjecaj i na naše zdravlje – fizičko i psihičko. Život u apstinenciji odražava se loše i na međuljudske odnose.

Se*s je važan za kvalitetan život, a ako ga nema, tada vam se mogu događati ove negativne svari:

Veći rizik od srčanog udara

Se*s je odličan za cirkulaciju, a samim time i za srce. Tijekom vođenja ljubavi otkucaji se sa, otprilike, 70 u minuti penju na 150. To je kao dobar trening. Neka istraživanja pokazuju da se*s tri puta tjedno smanjuje rizik od srčanog udara za 50 posto.To znači da život u apstinenciji nije dobar za vaše srce.

Koža je grublja i lošije izgleda

Znojenje čisti kožu, a se*s pomaže da bude elastičnija i samim time izgleda mlađe. Tijekom redovitog se*sa žene pojačano luče estrogen, koji je odgovoran za reakcije u tijelu koje daju sjajniju kosu i ljepšu kožu.

Bolovi su jači

Se*s može umanjiti neke bolove čak nekoliko puta bolje od tableta. Naime, razina oksitocina u tijelu naraste u tijelu pet puta kada postižemo orgazam, a to dovodi do jakog oslobađanja endorfina – tzv. prirodnog opijata koji umanjuje bolove kod glavobolje, artritisa…

Imunitet je sve slabiji

Poznato je da se*s jača imunitet, a ako ga nema imunološki sustav slabi i skloniji smo raznim bolestima – tijelo se ne može kvalitetno boriti protiv bolesti kao kod redovitih intimnih odnosa.

Hormoni nisu uravnoteženi

Određeni hormoni ispuštaju se tijekom i nakon se*sa tako da život u apstinenciji može dovesti do nepravilne razine hormona u tijelu. U nekim slučajevima to vodi naglom debljanju ili mršavljenju. Također, to može utjecati na nagle promjene raspoloženja, nervozu…

Samopouzdanje je niže

Nedostatak se*sa ruši samopouzdanje, a tada se i žene i muškarci znaju zapustiti. To pak vodi lančanoj reakciji – se*sa je sve manje i manje.

Može se razviti depresija

Prema jednom američkom istraživanju, pojedinci mogu pasti u depresiju ako žive bez se*sa, a šansa za to je čak dvostruko veća nego kod ljudi koji vode ljubav redovito, prenosi Blic.

Izvor: 24sata