OFTAMOLOZI OVO KRIJU: Univerzalni lijek za sve probleme sa vidom

Lijek koji ćemo vam ovdje navesti je veoma efikasan u jačanju vida, ali je dobar i za cjelokupno zdravlje. Mnoge osobe koje su ga probale potvrđuju pozitivne rezultate.

Recept za poboljšanje i ojačanje vida

Napravite mješavinu od:

– 100 gr soka aloe (aloja arborescens)
– 500 gr izdrobljenih jezgra oraha
– 300 gr meda
– sok od 3-4 limuna

Ova mješavina za bolji vid uzima se tri puta dnevno 30 minuta prije jela po 1 supenu kašiku. Konzumira se stalno dok ne dođe do poboljšanja vida. Inače, ovaj recept ne samo sto „zaoštrava“ vid, nego i u principu jača cijeli organizam kao i vitaminska bomba.

Bitno je:

Biljka (aloe) ne smije da bude mlađa od 2-3 godine. Isijecite veće donje i srednje listove, ostavljajući netaknut vrh biljke i gornjih 3-4 lista.

Isperite ohlađenom prokuhanom vodom, uklonite šiljke sa listova i isjecite listove na sitne komadiće. Istrljajte i iscijedite sok kroz duplu gazu ili kroz sokovnik.

Akademik Filatov preporučivao je oprane listove ne sjeći odmah, nego ostaviti na tanjir i držati u frižideru 10-12 dana. U ovim uslovima u ćelijama aloe formiraju se supstance poznate kao „biogeni stimulatori“, koje „bude“ aktivnost ćelija aloe.

Nakon toga, listove ponovo operite i slijedite gore navedeni postupak. Od takvih listova možete pripremiti biostimulativni sok aloe.

I na kraju, treba da znate da je sok aloe kontraindikovan kod akutnih bolesti bubrega, gastrointestinalnog trakta, posljednjeg trimestra trudnoće, kod upalnih procesa ženskih polnih organa, kod bolesti kardiovaskularnog sistema u fazi dekompenzacije, tuberkuloze i hemoroida.

Izvor: uspesnazena.com