Odličan lijek za topljenje kamena u bubregu i žuči

Jedan od čestih problema u našim krajevima predstavljaju pijesak ili kamen u bubrezima ili žuči. Kako bi pokušali izbjeći teške metode konvencionalne medicine donosimo vam isprobani recept za efikasan narodni lijek koji topi i izbacuje kamenčiće iz organizma.

Sastojci:

– 250 g šećera u prahu
– 0,25 l maslinovog extra djevičanskog ulja
– 250 g limuna sa korom
– 250 g peršunovog korijena (samlevenog)
– 250 g meda

Uputstvo:

Limun dobro operete. Nakon što limun očistite, isjecite ga na komadiće i sameljite u blenderu, korijen peršuna ogulite isjecite na komadiće i sameljete ga kao i limun. Sve pomiješajte i dodate med, maslinovo ulje i šećer u prahu. Sastojke miješajte tako dugo dok se masa potpuno ne izjednači.

Za probleme s kamenčićima u bubregu i žuči potrebno je uzimati jednu supenu kašiku smjese ujutru na prazan stomak i uveče pred spavanje. Smjesu je potrebno držati u frižideru svo vrijeme u staklenoj flaši jer je kvarljiva.

Za rješavanje većine problema s pijeskom ili kamenčićima u bubrezima i žuči potrebno je popiti dvije navedene mjere. (Nakon što potrošite prvu napravite još jednu smjesu jer je kvraljiva te se pravi po mjeri od 250 g po sastojku). Smjesa je osmišljena i isprobana u svrhu otapanja kamnčića i vrlo je djelotvorna.

Smjesa je vrlo prijatnog ukusa, a njen sastav jako je zdrav i za druge namjene, te ga i drugi ukućani mogu koristiti uporedo s osobom koja boluje od kamena u organizmu. Važno je napomenuti da se za vrijeme korištenja terapije trebaju piti što veće količine tečnosti, najbolje vode.

Izvor: kucnilekar.com