OČISTITE JETRU NA PRIRODAN NAČIN: RECEPT RUSKE NARODNE MEDICINE

jetra-ruski-recept-ciscenja

Postupak čišćenja i detoksikacije jetre uz pomoć ove rasprostranjene namirnice je jedna od najefikasnijih metoda oporavka organizma i oslobađanja od hroničnih bolesti i toksina.

Sama zatrovanost organizma ga upravo i spriječava da uključi mehanizam samo-izliječenja, a takođe značajno smanjuje efikasnost lijekova i recepata prirodne medicine.

Jetra pomaže jačanju i stimulaciji probave u organizmu. Obavlja još jednu važnu funkciju: ona čisti krv i eliminiše sve toksine i nečistoće iz nje.

Otuda je jasno da je čista jetra – zdravlje, vitalnost, energija, lijep izgled i dobro raspoloženje.

Kako izabrati pravo grožđe?

Čišćenje jetre grožđem počnite odlaskom u kupovinu – kako biste izabrali pravo grožđe. Ovo je vrlo važno, jer danas naći neprskane grožđe bez dodanog sumpor dioksida – nije lako.

Ne kupujte vrlo svijetlo, žućkasto grožđe. Njihova svijetla boja – je upravo rezultat tretmana sumpor-dioksidom ili, u najboljem slučaju, kršenje pravila sušenja.

Ne kupujte ni na „sjajne“ grožđice, jer su takođe hemijski tretirane. Kvalitetne, organske grožđice bez hemije su bez sjaja, naborane, ne previše mekane, ali nisu ni tvrde. Zrna moraju biti očuvana, neoštećena.

Dobro grožđe mora biti tamno smeđe ili smeđe boje (ako je u pitanju svijetla sorta grožđa – onda svijetlo smeđe boje).Takođe postoji i crno suvo grožđe s plavičastom nijansom, koje se dobija iz tamnih sorti vinove loze.

Idealno je ako možete pronaći grožđice s „repićima“ – jedan od glavnih pokazatelja prirodnosti suvog grožđa.

Kad ste izabrali pravo suvo grožđe – možete početi s pripremom sredstva za čišćenje jetre.

Čišćenje jetre grožđicama – recept

Ujutro natopite pola čaše grožđa na 15 minuta u toploj vodi, zatim dobro isperite pod mlazom vode. Stavite oprano grožđe u čašu i napunite je prokuvanom vodom sobne temperature do vrha. I ostavite do sljedećeg jutra.

Sljedećeg jutra, na tašte, popijte napitak i pojedite grožđe. Lezite u krevet na sat-dva i stavite topli oblog (termofor) na desnu stranu stomaka.

Ovaj postupak se obavlja jednom jednom sedmično (dakle 4 puta u mjesecu)

Izvor: dnevni.rs