NE DOZVOLITE DA VAS LAŽU: ZA OSTEOPOROZU POSOJI PRIRODNI LIJEK – OVO JE RECEPT

PODIJELITE S PRIJATELJIMA:

Dugi niz godina liječnici su neumjereno propisivali ženama lijekove protiv osteoporoze. Alternativne liječnike, koji su preporučivali prirodne načine liječenja ove bolesti, smatrali su luđacima.

Ali danas mnogi znanstvenici u potpunosti se SLAŽU s alternativnim liječnicima. Kod osteoporoze gustoća kostiju je toliko niska da postoji ozbiljna opasnost od preloma čak i pod uobičajenim okolnostima.

U nekim slučajevima kosti postaju toliko krhke da se mogu prelomiti tokom svakodnevnih aktivnosti. Najbolji prirodni lijek za oporavak od osteoproze, i liječenje je sirće i kalcijum.

Kosti su živo tkivo koje se stalno obnavlja i menja. Ako mišićima, krvi ili nervima nedostaje kalcijuma, organizam ga crpi iz kostiju.

Jabukovo sirće sadrži trag kalcijuma. Sirće takođe može da posluži za rstvaranje kalcijuma u supi od kosti.

Jedan veći broj novijih naučnih izvještaja pokazuje da sirće izdvaja kalcijum iz kostiju koje se nalaze u supi kada se doda u vodu u kojoj se one kuhaju!


RECEPT:

Za ukusnu, niskokaloričnu pileću supu bogatu kalcijumom potrebno je:

– pola čaše sirćeta
– 900 do 1350gr pilećih leđa
– 3/4 čaše sitne tjestenine
– 2 kocke za supu
– 2 lagano umućena bjelanca
– 2 kašike svježe nasjeckanog peršuna
– 4 litre vode i najmaje pola čaše sirćeta.

PRIPREMA:

Kuhajte 900 do 1350 gr leđa (pileća krila su takođe dobar izbor) u otvorenoj posudi oko 2 sata. Procijedite supu i skinite svu mast. Odvojite meso od kostiju i u vodu dodajte piletinu, tjesteninu i kocku za supu.

Neka supa provri i neka se kuha 10 minuta. Skinite je s vatre i u nju odmah dodajte bjelance uz stalno miješanje. Dodajte supi peršun i poslužite.

Ova supa je zdrava, niskokalorična i uvodi kalcijum u vašu ishranu. Čak i tako mala količina poput jedne kašike sirćeta na litru vode može stvoriti razliku u količini izdvojenog kalcijuma iz kuhanih kostiju.

Izvor: znateli

PODIJELITE SA PRIJATELJIMA: