NARODNI LIJEK PROTIV POLIPA U NOSU

Ispiranje nosa slanom vodom

Najjednostavniji lek je ispiranje nosa. U čašu tople vode sipajte dve kafene kašičice morske soli, pa dobro izmešajte da se so sasvim rastvori i da ne ostanu kristalići. Ovim rastvorom ispirajte nos iznutra. Ovo radite tri puta dnevno, tokom tri meseca.

Ispiranje se vršite tako, da sipate ovaj slani rastvor ili ga ušmrknete u svaku nozdrvu pojedinačno, a da ga ispljunete kroz usta. Na ovaj način uspostavlja se normalna mikroflora sluzokoe nosa, što rezultuje smanjenjem polipa i njihovim nestankom.

Ispiranje slanom vodom sa dodatkom joda

U čašu tople vode sipajte dve kafene kašičice morske soli i dodajte samo tri kapi joda, pa dobro izmešajte da se so sasvim rastvori i da ne ostanu kristalići. Ovim rastvorom ispirajte nos iznutra.

Ispiranje se vršite tako, da sipate ovaj slani rastvor ili ga ušmrknete u svaku nozdrvu pojedinačno, a da ga ispljunete kroz usta. Ovo radite dva puta dnevno, tokom tri mjeseca.

Jedite hren sa medom protiv polipa

Narendajte hren da napunite malu teglicu (od 200 grama) i dodajte isto toliko meda. Sve dobro izmješajte. Uzimajte po jednu kašičicu ove smese ujutru i uveče, dok ne pojedete cijelu pripremljenu količinu smjese. Smjesu čuvajte u frižideru. Fitoncidi hrena čiste organizam i efikasni su i protiv polipa.

Iglice od jele i hmelj protiv polipa u nosu

Prelijte 200 grama iglica od jele sa 200 grama ključale vode i ostavite da odstoji poklopljeno 30 minuta. Zatim dodajte jednu kašičicu sušenog hmelja i stavite na vatru da još jednom proključa.

Procedite i popijte sve, u malim porcijama, u toku istog dana. Pripremajte i pijte ovaj čaj tri dana, pa pauzirajte 6 dana. Još dva puta ponovite kurs, tako da ukupno popijete 9 čaša ovog čaja.

Izvor: prirodna-medicina-recepti.com