NAPRAVITE SAMI: Prirodni preparati protiv stresa

Opterećenja svakodnevnice iscrpljuju nas i crpe iz nas svu našu energiju.

Posljedice takvog načina života su popuštanje koncentracije, nervoza i slabljenje imuniteta.

Protiv toga se moramo svakodnevno boriti jer padom imuniteta i naš organizam je podložniji bolestima.

Prirodnim preparatima možemo napraviti fine čajeve koji će nas opustiti i pomoći odagnati umor i tjeskobu te fine mirišljave kupke koje će nas relaksirati od glave do pete.

Strah i nervoza

Protiv svakodnevnoga stresa dobro će vam doći kupka od cvjetova lipe. Za kupku spravite pripravak od 3 l vode i 200 g cvjetova lipe, ostavite da odstoji 20 minuta, ocijedite te izlijte u vodu za kupku.

Isto tako, dobra je i biljna kupka od cvjetova kamilice, lavande, bazge, smreke te vode. U ovoj kupki se preporučuje ostati 15 minuta te se potom utopliti i opustiti uz duboko disanje. Uspješno sredstvo je i sok od mrkve, pa popijte 2 šalice dnevno!

Odoljen je biljka koja je melem za stresne živce. Korijen odoljena možete dodati bilo kojoj čajnoj mješavini. Izrazito je ukusan s dodatkom cvjetova naranče.

Za borbu protiv akutnih napadaja straha učinkovito je slatko mlijeko. Ono sadrži tvari koje na mozak djeluju smirujuće i opuštajuće. Šećer ubrzava taj proces.

Vraćanje dobrog raspoloženja

Cimet će pomoći da pobijedite neraspoloženje. U tu svrhu krišku kruha pospite cimetom i polako sažvačite. Vodeni pripravci neće dati poleta samo cirkulaciji nego i duhu.

Trčanje po rosi, tuširanje hladnom vodom i izmjenična polijevanja, sve su to sredstva koja će odagnati potištenost i svladati iscrpljenost.

Čaj od hmelja i bijeloga gloga će pomoći pri osjećaju blage potištenosti, ali i pri nesanici.

Za ovaj čaj je potrebno sljedeće:

20 g cvjetova hmelja, 20 g cvjetova gloga i 1/4 l kipuće vode. Pomiješane 2 čajne žlice biljaka prelijte kipucom vodom. Ostavite da odstoji 15 minuta, ocijedite i popijte pola sata prije počinka. Miran san neće izostati!

Kada vidimo što nam sve nudi priroda kako bi nas zaštitila od umora, gubitka energije i svega ono što nakupljamo tijekom naporne i stresne svakodnevnice, posezanje za farmaceutskim proizvodima jednostavno je nepotrebno!

Izvor: magijasareceptima.com