Otkriven sastojak koji LIJEČI RAK za svega nekoliko dana

Ova vijest se poput bombe proširila internetom i pružila nadu za milijune oboljelih: Naučnici su otkrili prirodan i, iznad svega vrlo efikasan lijek za borbu protiv raka.

I to sasvim slučajno! U međuvremenu, novi “čudo lijek” je također uspješno testiran na velikom broju oboljelih.

Radi se bobici pod nazivom “Fontainea picrosperma” koja raste u sjevernoj Australiji, može se naći samo u određenim lokacijama u kišnim šumama, te na granici na sjeveru istočne obale Queenslanda.

Lijek je pronađen slučajno, zapažanjem istraživačkog tima, kojeg je zaintrigiralo zašto njhove životinje jedu ove bobice, ali odmah ispljunu sjemenke. Moramo priznati da se radi o zanimljivoj konstataciji.

Istraživanja su obavljena u Berghofer Institutu u Australiji, a iz bobica je izoliran sastojak koji je označne kao EBC-46.

Brzo je potvrdženo da ovaj sastojak ima vrlo posebne sposobnosti i efekte. Posebno u kontekstu istraživanja za liječenje raka pronađeni su vrlo iznenađujući rezultati.

Tim naučnika koje je radio na otkrivanju djelovanja ovog sastojka je prvo testirao djelovanje na psu koji je imao karcinom.

Nakon ubrizgavanja novootkrivenog lijeka na mjestu karcinoma prve promjene su se vidjele nakon 5 minuta, a nakon 15 dana karcinom je skoro u potpusnosti nestao. Osim djelotvornosti koju ima, zadivljujuća je brzina kojom djeluje ovaj lijek.

Iznenađeni Dr. Glen Boyle, dao je intervju časopis The Guardian:

“U pretkliničkim ispitivanjima ubrizgali smo ga u naše modele i roku od pet minuta, vidite ljubičasto područje koje izgleda kao modricu,” rekao je.

“24 sata kasnije, područje tumora postalo je crno, par dana kasnije vidite samo krastu, a nakon 1,5 nedelje krasta je spala, ostavljajući kožu čistom bez tumora. Brzina me je sigurno iznenadila.“

Nakon eksperimenta na psu, koji je dao veliku nadu u uspjesnost lijek, Martina Toso kojoj je dijagnosticiran melanom kože i odstranjen odlučila je da pokuša da EBC 46, koji se nalazi u ovim bobicama. Uspješno se riješila melanoma i danas živi bez karcinoma.

Potrebno je naglasiti da je uspješnost liječenje karcinom sa EBC 46, za sada dokazana samo kod pacijenata koji nemaju metastaze.

Izvor: LijekizPrirode.com