ODLIČAN NAPITAK ZA REGULISANJE MASNOĆE U ORGANIZMU

Holesterol je najpoznatija masnoća u organizmu i prisutan je u svakoj živoj ćeliji. Razlikujemo dobri HDL holesterol od LDL lošeg holesterola čiji povećani nivo u krvi uzrokuje moguće bolesti srca i krvnih sudova.

Pretećoj masnoći moguće je suprostaviti se uz pomoć pametnog odabira namirnica, svakodnevno konzumiranih koje holesterol dovode u red.

Grejpfrut je apsolutni pobednik kada je reč o borbi s lošim holesterolom jer osim visokog nivoa vitamina C sadrži i pektin, vlakna koja snižavaju holesterol i štite krvne sudove od začepljenja.

U stopu ga prati celer, čije dve stabljike dnevno su dovoljne da se nivo holestreola smanji za čak pet puta. Pri tome je njegova najbitnija uloga u povećanju izlučivanja žučne kiseline, čime se uklanjaju i loše masnoće.

Sastojci:

– 1 grejpfrut
– 2 stabljike celera
– vezica peršuna
– 1/4 limuna
– 3 komada đumbira

Priprema:

Sve sastojke ubacite u blender i mešajte dok ne dobijete gusti sok, barem jedno dnevno popijte čašu ovog svežeg napitka koji će da reguliše masnoću u organizmu.

Savet:

Pripremljeni sveži sok najbolje je da konzumirate pre ručka, što ostavlja dovoljno vremena da telo apsorbuje sve sastojke i aktivira njihovo delovanje.

Izvor: Zadovoljna.hr