MEDENA VODA: Nećete vjerovati koje su koristi ovog ljekovitog napitka

PODIJELITE S PRIJATELJIMA:

Sa blagodatima meda većina ljudi dobro je upoznata, ali malo je onih koji znaju koje blagodati posjeduje medena voda. Ovaj pripravak od davnina je upotrebljavan za oslobođanje od različitih bolesti te u kozmetičke svrhe.

Za spravljanje medene vode dovoljno je jednu čajnu žlicu meda promiješati u čaši mlake vode. Time se dobiva 30 postotni rastvor meda koji je po svojem sastavu identičan krvnoj plazmi.

Med strukturira vodu i time povećava njena ljekovita svojstva, što je znanstveno dokazano. Odlično je znati da se ova voda potpuno i brzo apsorbira u organizam.


Medena voda spremljena na ovaj način normalizira probavu, pojačava imunitet te koristi u liječenu prehlade i bronhitisa te osigurava pročišćenje organizma.

Medenu vodu u preventivne svrhe treba konzumirati svako jutro na prazan želudac, a popiti je treba brzo. Dobro ju je piti i na večer prije spavanja, a preporuča se da se uvijek pije svježe pripremljena.

Osim toga, i vi je možete iskoristiti u kozmetičke svrhe pa se stoga savjetuje da s ovako spravljenom vodom brišete lice. Ona naime njeguje kožu ostavljajući je baršunastom, svilenkastom i mekom.

Izvor: dnevno.hr

PODIJELITE SA PRIJATELJIMA: