Sirup koji eliminiše kašalj za samo jedan dan, naročito kod pušača

Prehlade se nikada ne trebaju olako shvatati, te je adekvatna zdravstvena nega u tom slučaju vrlo preporučljiva. Isto se može reći za groznice i grip.

Kada se ove bolesti pojave, često ih prati nekoliko simptoma poput: bolova u grlu, zapušenog nosa koji curi i upornog kašlja. Kašalj često može biti nepodnošljiv, a za pušače još gori.

Ukoliko patite od bolnog kašlja, postoji veoma jednostavno rešenje pomoću kojeg ga se možete rešiti. Potrebna su vam samo dva sastojka da biste ovaj zdarvstveni problem uklonili u sekundi.

Ovo je lek koji se koristi već dugi niz godina. Evo kako da ga pripremite i olakšate dosadan kašalj koji vas prati tokom sezone prehlada.

Recept za sirup za kašalj

– 1/4 šolje korena đumbira (sveže izrendanog ili sušenog)
– 1/4 šolje korena belog sleza
– 1/4 šolje cvetova od kamilice
– 1/4 šolje limunovog soka
– 1 kašika cimeta
– 1 šolja meda
– 250 ml filtrirane vode

Priprema:

Uzmite lonac srednje veličine i ulijte vodu u njega. Dodajte suvo bilje u vodu i kuvajte ga. Smanjite vatru tako da se bilje krčka. Sklonite lonac sa vatre kada voda potpuno ispari.

Ocedite pomoću krpe ili cetke tako da ne ostane nimalo bilja u vodi. Dok je tečnost mlaka, dodajte limunov sok i med. Dobro promešajte. Mešavinu ulijte u vakumiranu posudu i držite u frižideru dva meseca.

Upotreba:

Uzmite kašiku sirupa tri puta dnevno. Ovaj sirup je takođe odličan za decu, ali njima je dozvoljeno konzumiranje samo jedne kašike dnevno.

Savet:

Kako biste izlečili kašalj dodajte i kašičicu sušenih listova mente u sirup.

Izvor: Webtribune.rs