Prirodni lijek koji UNIŠTAVA SVE INFEKCIJE bešike, bubrega i mokraćnih kanala

Svako ko je imao infekciju urinarnog trakta zna kako bolna i uporna ona može biti.

Konstantna potreba za mokrenjem, iako ne uspete da mokrite, osećate bol i pritisak. Čak i ako mokrite, osećaj dok to radite je veoma bolan. Međutim, neki prirodni antibiotici mogu efikasno pomoći kod rešavanja ovakvih problema.

Svaka peta žena dobija upalu bešike svake godine, a infekciju uzrokuje bakterija Ešerihija koli.

Međutim, ukoliko želite da se otarasite mokraćne infekcije prirodnim putem, predstavljamo vam jedan od najdelotvornijih prirodnih antibiotika koji uklanjaju ovu neprijatnu pojavu već posle prvog tretmana.

Sastojci:

– 250 grama korena peršuna
– 250 grama limunove kore
– 250 grama meda
– 2 dl maslinovog ulja

Priprema:

Iseckajte koren peršuna na sitne komade i stavite ga u blender zajedno sa limunovom korom, medom i maslinovim uljem. Pomešajte sastojke. Smesu držite u frižideru.

Primena:

Konzumirajte jednu kašiku dobijenog leka svakog jutra na prazan želudac.

Evo još par saveta kako da poboljšate zdravstveno stanje kako bešike tako i mokraćnih kanala.

Pijte više tečnosti

Iako ovo ne zvuči kao poseban i pravi lek, konzumiranje puno tečnosti je jedna od najvažnijih stvari koje možete da uradite za vašu bešiku. I pored činjenice da ćete otkloniti bakterije iz vašeg tela, voda će vam pomoći da mokrite kada imate potrebu da urinirate. Pijte 8 čaša vode dnevno, ili više, ako možete.

Ne odlažite svoje fiziološke potrebe

Nemojte zadržavati mokraću ili odlagati odlazak u toalet. Zadržavanje mokraće pomaže da se bakterije brže razmnožavaju. Redovno mokrenje smanjuje broj bakterija i šanse za infekcije.

Konzumirajte čaj od peršuna

Peršun poseduje diuretička svojstva. Konzumiranje čaja ne samo da će vas osvežiti nego će takođe ubrzati proces lečenja. Pijte čaj od peršuna kako bi ublažili ili sprečili urinarne infekcije. Za pripremu ovog čaja potrebno je 2 kašičice suvog peršuna i 250 ml vode. Stavite peršun u vrelu vodu i pustite da stoji 10 minuta.

Jedite krastavac

Ovo povrće je idealno za čišćenje bešike zbog sadržaja vode koji poseduje. Krastavac će obezbediti dovoljno tečnosti i pomoći da se oslobodite bakterija.

Konzumirajte sok od brusnice

Sok od brusnice je odličan za sprečavanje i veoma dobar alat za lečenje infekcija mokraćnog sistema. Sve što treba da uradite jeste da pijete 2 čaše nezaslađenog soka od brusnice svakodnevno.

Konzumirajte čaj od belog luka za uništavanje bakterija

Očistite nekoliko čena belog luka, izgnječite ih i stavite u toplu vodu. Neka ostane potopljen 5 minuta pre nego što popijete tečnost. Ovaj čaj poseduje antibakterijska svojstva.

Soda bikarbona napitak protiv peckanja

Čim primetite prve znake peckanja, stavite ¼ kašičice sode bikarbone u 125 ml vode. Pijte 2 čaše vode redovno pre nego što popijete predhodno pripremljenu smesu.

Napomena:

Izbegavajte kofein i čokoladu. Ove namirnice pomažu bakterijama da se brže razmnožavaju i brže napadaju urinarni trakt.

Izvor: kucnilekar.com