KAKO VI PIJETE VODU: Za OVU METODU tvrde da SPREČAVA mnoge bolesti

Japanski naučnici tvrde da ujutru, na prazan želudac, moramo popiti četiri čaše po 150 ml vode, odnosno ukupno 600 ml vode.

Svi već znaju da je potrebno piti dve litre vode dnevno, ali kada treba da je pijemo, malo ko zna. Japanski naučnici, naime, tvrde kako ujutru, na prazan želudac, treba da popijemo 4 čaše po 150 ml vode, odnosno ukupno 600 ml vode.

Voda će pročistiti vaš želudac, ali i smanjiti rizik razvoja niza bolesti. Voda, naime, pročišćava creva i povećava sposobnost želuca da apsorbuje nutrijente iz hrane koju jedete.

Postupak je sledeći:

Čim se probudite, pre nego što operete zube i umijete se, popijte 600 ml vode. Nakon toga operite zube, spremite se, ali nemojte ništa jesti i piti. Nakon 45 minuta doručkujte ali posle doručka nemojte ništa piti ni jesti naredna dva sata.

Voda pomaže pri oslobađanju toksina iz našeg tela što će se prvo videti na licu i telu, odnosno koži. Vaše će lice postati svežije i čistije.

Ispijanjem vode čim se probudite smanjićete vreme koje je potrebno telu da stvori nove ćelije i mišićno tkivo.

Ako ipak ne unosite dosta vode, možete povećati rizik za razne bolesti, poput raka dojke, raka materice, leukemije, dijabetesa, bubrežnih kamenaca, astme, zatvora, glavobolja i mnogih drugih.

Ako vam je previše da pijete 600 ml vode odmah ujutro, počnite sa manjim količinama koje postepeno možete povećavati.

Izvor: zena.tvbest