PROTIV UPORNOG KAŠLJA: Efikasan i jednostavan sirup za djecu i odrasle

sirup-protiv-kasja

Kašalj kod djece, ali i kod odraslih, može biti vrlo uporan i dasadan i trajati veoma dugo.

Kad su u pitanju djeca, uglavnom kupujemo sirupe na biljnoj bazi, ali čak i onda kada piše da su svi sastojci prirodni, uvijek se nađe barem jedan za koji ne znamo što znači.

Najbolji sirup protiv kašlja je sirup napravljen vlastitim rukama, od prirodnih komponenata koje ima svaka kuća. Priprema se brzo i jednostavno.

Sastojci:

– 200 ml meda
– 2 jušne žlice limunovog soka
– 1 velika žlica sušene kadulje
– 2 šerpice

Priprema:

Promiješajte sve sastojke i stavite smjesu na vodenu paru. U donju šerpicu naspite vodu, u gornju – smjesu. Gornju posudu sa smjesom poklopite. Kad voda u donjem sudu provri, ostavite još 5 minuta da se gornja smjesa dobro ugrije.

Skinite sa štednjaka i umotajte u nešto toplo na 20-ak minuta ili ostavite u termosu na isto vrijeme. Procijedite i ulijte u čistu staklenu bocu ili zdjelu.

Djeci davati po 1 čajnu žlicu sirupa 3-4 puta dnevno. Odrasli uzimaju isto toliko, ali po 1 jušnu ​​žlicu. Sirup možete čuvati u hladnjaku nekoliko mjeseci, tako da po potrebi možete napraviti veću količinu.

Ovaj sirup ne samo da ublažava uporan kašalj i pomaže pri izlječenju bolnog grla, nego i kadulja u njegovom sastavu posjeduje antibakterijska svojstva i djeluje kao antipiretik.

Izvor: uspesnazena.com