JEDNODNEVNA DIJETA: Očistite tijelo i skinite kilograme

Sigurno ste već čuli o pozitivnim efektima zelenog čaja, ali postoji šansa da niste čuli za tzv čaj dijeta, dijeta sa zelenim čajem i bademovim mlijekom.

Dijeta čaj je vrlo popularan, posebno među ljudima koji žele izgubiti višak kilograma brzo, a nakon toga se koristi za održavanje težine.

Napitak od čaja i mlijeka pomaže da se organizam očisti od toksina, i drugih štetnih tvari.

Jednodnevno korištenje zelenog čaja sa bademovim mlijekom možete skinuti 4 kg tjelesne težine, izbaciti sav višak tečnosti iz organizma. Ne biste trebali upražnjavati ovu dijetu više od dva puta mjesečno.

Ukoliko imate oboljele bubrege, nizak krvni pritisak, alergiju na mlijeko, ili kamenje u žučnoj kesi ne biste trebali primjenjivati ovu dijetu prije nego se konstatujete sa vašim ljekarom.

Sastojci:

– 2 kašike zelenog čaja
– 1,5 litara mlijeka (niske masniće)

Zeleni čaj je najbolje kupiti u biljnim apotekama, jer ukoliko koristite čaj filter vrećice učinak neće biti isti.

Priprema:

Prokuhajte mlijeko, a potom ga pustite par trenutaka da ohladi (da bude mlako, a ne pretoplo), a zatim dodajte dvije kašike zelenog čaja. Pokrijte i ostavite 20 minuta da odstoji, zatim procijedite i pijte tokom cijelog dana.

Popijte šolju svaka dva sata. Tijekom dana popijte uz to 2 litra vode, obavezno, jer ovaj napitak je jak diuretik, pa vam voda pomaže da sačuvate balans tečnosti u organizmu.

Dok pijete ovaj napitak, nećete osjećati glad.

Izvor: LijekizPrirode.com