Izbacite OTROVE i izliječite mnoge BOLESTI: Promučkajte ulje u ustima, ali na ovaj način

Možda zvuči čudno ali sasvim je moguće iz organizma izbaciti otrove uz pomoć kašičice ulja! Mućkanje ulja u ustima je vrlo jednostavan ali efektan metod kako prevencije tako i liječenja uz pomoć ulja i poslije nekoliko vijekova, koliko se koristi, i dalje izaziva veliku pažnju medicinske struke i šire javnosti.

Mućkanje ulja je zapravo metoda utemeljena na medicinskim tretmanima koji su opisani u drevnim indijskim spisima. Sanskrtsku riječ „ayurveda“ koja je zapravo ime ovakvog liječenja, prevodimo kao ”nauka o životu i dugovječnosti”.

Liječenje staro 5000 godina

Ovaj skoro 5000 godina star tradicionalni indijski način liječenja, dosta puta se dokazao u praksi, i nema dileme da je i te kako vrijedan pažnje kada je u pitanju ljudsko zdravlje.

Prema učenju „ayurvedi“, naše zdravstveno stanje zavisi od ravnoteže tri faktora odnosno psihofizioloških energija koje upravljaju našim umom, duhom i tijelom.

Ako jedan od ovih elemenata nazvanih „doše“ ne funkcioniše u ravnoteži, to narušava naše zdravlje i nastupa bolest. Uglavnom do poremećaja doša dolazi zbog taloženja ame (toksina) u našem organizmu.

Čišćenje toksina iz tijela hladno cijedjenim uljem

„Ayurveda“ preporučuje nekoliko metoda čišćenja tijela od „ame“ i , jedna od njih je mućkanje ulja u ustima.

Suncokret ulje

U ovoj proceduri izbacivanja otrovnih materija iz organizma, (ame), rezultat se postiže svakodnevnim redovnim mućkanjem suncokretovog ili susamovog ulja u ustima.

Ulje nakon tretmana nikako ne smije da se proguta, već je potrebno da se ispljune, a onda je obavezno ispiranje usta.

Prema mnogim svjedočenjima, ovaj postupak omogućava organizmu da se sam izbori protiv nastupajuće bolesti, bez ikakvih neželjenih nusefekata koji su uobičajeni kod korištenja medikamenata.

Kako mućkati ulje

Uljna terapija pretpostavlja da se koristi isključivo hladno cjedjeno ulje. Najbolji su suncokretovo ili ulje susama – nerafinirano. Neka iskustva kažu da se u cilju ovakve terapije mogu upotrijebiti i maslinovo ulje ili bilo koje drugo koje nije rafinisano i koje je obavezno hladno cjeđeno.

Takođe, u cilju jačeg dejstva, osnovnom ulju koje ste izabrali za mućkanje, možete da dodate nekoliko kapi nekog drugog ljekovitog ulja, u zavisnosti od vrste zdravstvenog problema.

Na primjer, dodajte ulje lavande za smirenje i opuštanje, ulje ruzmarina za poboljšanje cirkulacije, ulje od kamilice protiv infekcija ili anisa za pročišćavanje disajnih puteva.

Terapija se sprovodi ujutru, na prazan stomak. Uzmite u usta jednu supenu kašiku izabranog ulja i polako ga mućkajte i premještajte u ustima u trajanju od 15 do 20 minuta. Pošto se smatra da ulje tokom ovog procesa usisava štetne materije i toksine, ne smijete da ga progutate.

Poriv za gutanjem spriječitete tako što ćete nakratko prestati mućkati ulje i tada duboko udahnite na nos, ili progutajte ‘na suho’, pritom zadržavajući sadržaj odnosno ulje u prednjem dijelu usne šupljine.

Za vrijeme mućkanja, moguće da će se javiti veća količina pljuvačke, pa će ukupan sadržaj tečnosti u vašim ustima biti veći. Ako je baš preobilan, ispljunite ga ranije. Bilo kako bilo, sadržaj je obavezno izbaciti iz usta nakon 15 do 20 minuta.

Koje bolesti se liječe mućkanjem ulja

Ova metoda se u praksi, prema nekim iskustvima, pokazala efikasnom u borbi protiv niza bolesti i zdravstvenih tegoba, kao što su: glavobolje, zubobolje, hronični umor, nesanica, astma, ekcemi, plućne bolesti, artritis, crijevna i želudačna oboljenja, bolesti jetre, srca i bubrega, bolesti koje su tipične za žene…

Pored ovog priznat ćete podužeg spiska, uljna terapija izbjeljuje i učvršćuje zube, zaustavlja krvarenje iz desni i pomaže kod problema sa paradontozom.

Kako funcioniše terapija uljem

Objašnjenje djelotvornosti ove metode leži u tome da za vrijeme mućkanja svih otprilike šest litara krvi proteče kroz pljuvačne žlijezde, pa se na taj način organizam se oslobađa štetnih supstanci. Najjednostavnije rečeno, uz pomoć ulja, izbacujemo otrove iz organizma.

Osim u liječenju, terapija uljem se koristi i u svrhu preventive, jer ojačava imuni sistem, i u samim naznakama neke bolesti, može da je suzbije na vrjieme.

Napredno mućkanje

Nakon sticanja iskustva, prilagodite vrijeme mućkanja svom organizmu. Ulje treba da ispljunete čim osjetite da se gustina sadržaja u ustima promjenila, ali postupak ne bi trebalo da bude kraći od 10 minuta, jer se smatra da nakon deset minuta ulje izvlači štetne supstance iz tijela.

Poslije mućkanja, ispljunuto ulje treba da bude bjeličasto i rijetko, a ako ostane žuto i gusto, znači da ga niste dovoljno mućkali. Po završetku mućkanja, usta obavezno operite toplom vodom a zube operite.

Možete usta isprati i slanom vodom ili nekim čajem, ako vam smeta ostatak mirisa ulja koje ste upotrijebili.

Za preventivne svrhe, sasvim je dosta mućkanje jednom dnevno i to ujutru. U terapijske svrhe, postupak treba ponavljati tri puta na dan, prjie obroka.

Koliko traje terapija uljem

Trajanje terapije zavisi od bolesti i opšteg stanja organizma. Akutne bolesti moguće je izliječiti za manje od nedelju dana, a za hronične treba od nekoliko mjeseci do godinu dana.

Nekada je moguće da se stanje kratkoročno pogorša ili da se javi povišena tjelesna temperatura, naročito kod osoba koje pate od više bolesti. Te smetnje su obično prolazne, pa terapiju svakako treba nastaviti, do potpunog izlječenja.

Izvor: prirodni-lijek.blogspot.com