GERSONOVA TERAPIJA ZAUSTAVLJANJA I LIJEČENJA RAKA – RECEPT

Maks Gerson – još jedan lekar koji je prirodnim putem lečio rak. Gersonov prvi cilj nije bio da izleči rak, već da izleči migrene, od kojih je i sam patio.

Nakon što je razvio dijetu koja mu je ublažila glavobolje, on je preporučio svoju dijetu pacijentima koji su takođe patili od migrena. Jedan od njegovih pacijenata se nije samo oslobodio migrene, već je i njegova tuberkulotična koža zacelila.

Dr Gersonov uspeh pri lečenju tuberkuloze kroz dijetu doveo mu je pacijente koji boluju od raka i pitaju za tretman. Uskoro je otkrio da njegova dijeta leči i rak.

Dugi niz godina je on prerađivao dijetu i detoks terapiju, koncentrišući se na iskorenjivanje raka.

Gersonova dijeta i protokol tretmana započinju sa zemljom. Gerson je shvatio da visoka stopa raka počinje da otrovnom i osiromašenom zemljom, kao i sa prerađenom hranom punom aditiva.

Gersonova dijeta je detoks dijeta puna sirove i organske hrane, suplemenata i sveže ceđenog voća. Pacijenti konzumiraju sok na svaki sat koristeći do oko 10 kilograma organskog voća i povrća dnevno.

Detoksikacija je glavna komponenta njegove dijete sa malo natrijuma i puno kalijuma uz alkalizaciju tela.

Klistiri kafom pomažu pri detoksikaciji i olakšavaju bol. Gersonov program je dvogodišnji program koji leči svaki tip raka, ali i druge hronične bolesti.

Postoje mnogi dokumentarci na Jutjubu o Gersonu i njegovom radu koji su veoma interesantni.

Gersonova lekarska dozvola je bila suspendovana dve godine 1958. godine. Umro je 1959. godine od upale pluća, mada je prema izveštajima njegova smrt bila sumnjiva i veruje se da je bio otrovan.

Njegova ćerka je nastavila njegov posao u klinikama u Meksiku i u Mađarskoj.

Svrha njegovog programa je oksidacija ćelija, ostvarivanje odgovarajućeg pH i korišćenje pravih masti. Sirovo, sveže i organsko voće i povrće obezbeđuju osnovu dijete.

Prevencija je najbolji lek

Ako izbegavate prerađenu hranu , u svoju ishranu uključite sirovo organsko voće i povrće, redovno se detoksikujete (oko dva puta godišnje), vežbate radi stimulacije limfatičnog sistema, pijete puno čiste izvorske vode, oslobodite se kandide i prestanete da unosite hemikalije u svoje telo kroz sapune, šampone i proizvode za ličnu higijenu, vaše telo će imati značajno veću šansu da održi optimalno zdravlje.

Kako se sprovodi Gersonova dijeta

Gerson deli namirnice na tri grupe – poželjne, povremeno dopuštene i zabranjene.

Gersonova dijeta je poprilično restriktivna. Jede se većinom sirova i skoro u potpunosti veganska hrana.

Na tanjiru je poželjno voće i povrće u velikim količinama

Dopuštene su pomorandže, limunovi, jabuke, kruške, breskve, šljive, trešnje, šargarepe, paradajz, paprike, mahune, blitva, zelena salata, kelj, brokoli i crveni kupus. Povremeno smete pojesti i pola banane.

Sveže voće i povrće se jede sirovo, u salatama, sokovima ili supama.

Od neveganskih proizvoda dopušteni su samo jogurt i med. Mleko i mlečni proizvodi, kao i meso su zabranjeni.

Povremeno se sme jesti pirinač i malo hleba od integralne raži ili zobi. Kuvani krompir je dopušten češće.

Od ulja dopušteno je samo laneno ulje.

Za zaslađivanje se može koristiti javorov sirup, med ili smeđi šećer u količini koja ne prelazi 2 kašike dnevno.

Pacijenti ne piju vodu, umesto toga preporučuju se sokovi. Pije se čak 13 čaša sokova tokom dana.

Osobe koje žele sprovoditi Gersonovu dijetu moraju potpuno izbaciti so iz prehrane jer, prema dr. Gersonu, prodiranje natrijuma u ćelije izaziva mnoge bolesti.

Nužno je izbegavati sve prerađene namirnice, uključujući svu zamrznutu i konzerviranu hranu, dimljenu i, naravno, usoljenu.

Zabranjen je alkohol, kafa i svi čajevi

Ne smeju se jesti mahunarke, soja, gljive i margarin.

Od voća i povrća nisu dopušteni ananas, avokado, bobičasto voće, kokos i drugi orašasti plodovi kao i krastavci, klice i sirovi spanać.

Terapija sokovima

Pedesetih godina Gerson je usavršio svoj program posebno za obolele od karcinoma. Uveo je konzumiranje sokova od voća i povrća, po mogućnosti organskog. Sokovi se piju tokom dana, svakih sat vremena, uvek sveže pripremljeni.

Gerson je preporučivao četiri osnovne vrste soka: od šargarepe, od jabuka sa šargarepom, od pomorandže i zeleni sok (od kupusa i drugog povrća).

Trebalo bi piti 13 čaša sokova dnevno

Uz sokove, obvezna su tri lagana obroka dnevno, od kojih svaki sadrži posebnu Hipokratovu supu koja ima snažna detoksikacijska svojstva.

Za doručak se može jesti zobena kaša s dodatkom voća, a za ručak i večeru krompir i salata. Kuva se na laganoj vatri sa što manje vode. Zabranjeno je aluminijsko posuđe, a preporučuje se upotreba srebrnog pribora za jelo.

Recept za Hipokratovu supu

– 1 koren celera
– 1 koren peršuna
– 3 praziluka
– 2 crna luka
– Beli luk prema želji
– malo peršunovog lišća
– 600 g paradajza
– 400 g krompira

Operite povrće, isecite ga ili nastružite. Stavite u veliki lonac, dodajte malo vode – da prekrije povrće. Zagrejte do vrenja, nakon toga polako kuvajte na slaboj vatri dva sata, dok ne omekša. Na kraju propasirajte.

Izvor: Webtribune.rs