Riješite se ukočenog i bolnog vrata za samo 90 sekundi (VIDEO)

Nije ni malo prijatno kada se ukoči vrat. To se događa kad spavamo u nepravilnom položaju, kada dugo sedimo, ali i kada smo dugo pod klimom.

Zato, ne bi bilo loše da naučite trik, koji će vam pomoći da ukočeni vrat sami opustite i to za manje od dva minuta.

Bol koju osećamo kada nam je ukočen vrat zapravo je posledica skraćivanja vratnog mišića. Do toga dolazi kada vrat držimo u neprirodnom položaju, bilo kada smo budni ili kada spavamo.

Tako, na primer, bol u vratu možemo da osetimo kada spavamo na jastuku koji je prenisko ili previsoko kao i kada spavamo na stomaku s glavom okrenutom na stranu.

U takvim situacijama mišić u vratu se skraćuje i osećate bol kada okrenete vrat. Da biste opustili ukočeni vrat i rešili se bola, probajte ove jednostavne trikove uz koje ćete već nakon 90 sekundi osetiti olakšanje.

VEŽBA 1

1. Prstima suprotne ruke od strane vrata koja vas boli (desna ruka/leva strana vrata, leva ruka/desna strana vrata) pritisnite vrat i okrenite vrat u stranu dok ne osetite bol.

2. Dok pritiskate prstima bolno mesto, okrenite glavu što više možete u stranu.

3. Zatim prstima povucite mišić vrata prema unutrašnjoj strani, odnosno prema ključnoj kosti. Povucite mišić sa što više tačke na vratu.

VEŽBA 2

1. Kao i u prvoj vežbi, rukom suprotnom od strane vrata koja vas boli, uhvatite se za vrh glave, okrenite glavu za 45 stepeni i povucite glavu prema dole.

2. Zadržite glavu u tom položaju 15 do 20 sekundi, opustite i opet povucite još više i zadržite 15 do 20 sekundi.

3. Vratite glavu ravno i ponovo je povucite prema dole, zadržite 15 do 20 sekundi, opustite pa povucite još jače.

VEŽBA 3

1. U ovoj vežbi koristi se ista ruka kao i bolna strana vrata (desna ruka/desna strana vrata, leva ruka/leva strana). Ruku stisnite u pesnicu, pritisnite je u vrat gde vas boli te nagnite glavu na šaku.

2. Pustite da šaka prodre u vrat, a da radite dobro znaćete kada osetite bol. Zadržite u ovom položaju 15 do 20 sekundi.

Pogledajte video:

Izvor: zadovoljna.hr