NAPRAVITE SAMI: Efikasna domaća mast za dječiji kašalj i mnoge kožne bolesti

Ako vaše dete muči bolesno grlo i kašalj praktično celu zimu – obavezno probajte napraviti ovu čudesnu mast! Veoma lako se priprema, poseduje samo 2 sastojka, ali veoma je delotvorna.

Pre svega, bezbedna za vaše dete, lepo miriše, a za njenu pripremu treba odvojiti samo dvadesetak minuta.

Za pripremu ove masti biće potrebno:

– 50 gr propolisa
– 50 ml suncokretovog ulja
– emalirana posuda za vodenu paru

Propolis možete nabaviti kod proverenih pčelara (što sam i ja uradila) ili u specijalizovanim radnjama i apotekama. Može biti u mekanom obliku ili u komadićima, različitih boja – od svetle do tamno braon. Pri toploti se omekšava i izgleda kao plastelin, na hladnoći postaje tvrd.

Priprema masti:

U emajliranu šerpicu naspite ulje i stavite u njega propolis. Šerpicu stavite u drugi sud i topite lagano na vodenoj pari, na tihoj vatri, dok propolis ne postane mekan. To se dešava prilično brzo. Procediti i nasuti u odgovarajuću teglicu. Ohladiti.

Kao rezultat dobili smo lekovitu domaću mast sa lepim mirisom. Mast utrljavajte u grudi, leđa i noge deteta, 2 puta dnevno.

Kod jakog kašlja možete davati detetu po 1/4 kašikice masti dnevno, da proguta ili rastopiti je u toplom mleku i dajte detetu da popije. Za one koji ne znaju, propolis je novo čudo lek pčelinje porodice. Svima su poznata lekovita svojstva meda, polena,voska i matičnog mleca.

Ali, za lečenje bolesti propolisom malo ljudi zna. U poslednjih nekoliko godina ruski naučnici i lekari napreduju, uzimajući recepte iz riznice tradicionalne medicine na bazi propolisa (ili pčelinjeg lepka).

Uz pomoć lekovite masti sa propolisom postale su izlecive mnoge kožne bolesti od običnih dugozarastajućih rana i opekotina, preko čireva na zelucu i dvanaestopalačnom crevu, hemoroida, gripa, radikulitisa, išijasa, tuberkuloze (od 4 do 10 meseci), do ekcema, lišajeva i čireva na koži, ginekoloških oboljenja i mnogih drugih bolesti.

Izvor: uspesnazena.com