Detaljne upute za čišćenje jetre na prirodan način prema dr. Clark

Normalan rad jetre je presudan za održavanje dobrog zdravlja. Nepravilan rad jetre može biti skriveni uzrok mnogih bolesti.

Jedan od najčešćih uzroka nepravilnog rada jetre je svima poznati kamenac. Drugi uzrok su paraziti koji često napadaju jetru. Očistiti jetru od kamenca je vrlo lako.

Postoji prirodni način čišćenja jetre uz pomoć maslinovog ulja i soka grejpa koji je razradila dr. Hulda Clark. Čišćenje jetre traje dva dana, a najbolje uspijeva ako ga radite uz antiparazitni program dr.Clark.

Za čišćenje jetre trebat će Vam:

– gorka sol – 50 grama (ne nabavljati preko interneta, nego u specijaliziranim ljekarnama). Osobe koje pate od niskog tlaka ne smiju koristiti gorku sol. Umjesto toga, mogu koristiti klistir prema metodi G.Malahova.

– maslinovo ulje – 1/2 šalice (1.5 dl), uzmite svijetlo ulje – lakše ga je popiti

– svježi crveni grejp -1 veliki ili 2 mala, dovoljno da se iscijedi 2 dl soka

Za čišćenje jetre odaberite dva slobodna dana. Na dan čišćenja jetre nemojte uzimati nikakve lijekove, vitamine i kapsule. Vrijeme je ovdje vrlo važan faktor za uspjeh. Nemojte kasniti ili uraniti više od 10-15 minuta.

Plan čišćenja jetre

Jutro

Pojedite nemasni doručak: voće, žitarice, kruh, med. Nemojte uzimati ništa masno: ulje, maslac, sir, vrhnje ili mlijeko.

Podne

Pojedite nemasni ručak: pečeni ili skuhani na pari krumpir i drugo povrće (sa soli, ali bez ulja), kruh, voće. Kao i uz doručak, nemojte jesti ništa masno. Napite se vode, jer poslije 14.00 više ne smijete ništa piti.

Nemojte jesti niti piti poslije 14.00 sati. Ako prekršite ovo pravilo, kasnije vam može biti loše. Poslije 14.00 Pomiješajte 50 g gorke soli sa 6 dl vode. To ćete podijeliti na 4 dijela. Gorku sol možete staviti u hladnjak, tako da ju možete lakše popiti.

18.00h

Popijte četvrtinu gorke soli. Nakon toga možete isprati usta ili popiti nekoliko gutljaja vode. Maslinovo ulje i grejp stavite na stol tako da se ugriju na sobnu temperaturu.

20.00h

Popijte još jednu četvrtinu gorke soli.

21.30h

Završite sve aktivnosti i spremite se za krevet.

21.45h

Pripremite napitak za čišćenje jetre:

– Iscijedite grejp. Izvadite pulpu i koštice. Trebate dobiti barem 1/2 šalice soka – do 3/4 šalice je najbolje.

– Ulijte pola šalice maslinovog ulja u posudu sa poklopcem. Dodajte sok grejpa.

– Čvrsto zatvorite posudu i mućkajte dok smjesa ne postane vodenasta.

Ako treba, posjetite kupaonu jednom ili više puta čak iako zakasnite na vaše piće u 22:00 sati. Nemojte kasniti više od 15 minuta.

22.00h

Sada trebate popiti napitak koji ste pripremili (maslinovo ulje i grejp). Napitak trebate popiti stojeći, u 5 minuta (15 min. za slabe i starije osobe).

Nakon što ste popili napitak, odmah legnite. Ako tako ne napravite možete spriječiti kamenac da izađe. Legnite ravno na leđa sa uzdignutom glavom na jastuku, ili na lijevi bok.

Pokušajte da budete potpuno mirni barem 20 minuta. Mislite na to što se sada dešava u vašoj jetri. Možda ćete osjetiti kamenac kako putuje kroz vaše kanaliće poput špekula. Nećete osjetiti nikakvu bol, jer zahvaljujući gorkoj soli kanali su otvoreni. Pokušajte zaspati. Tijekom noći ležite što više na lijevom boku. Nemojte se dizati iz kreveta.

Sljedeće jutro

(poslije 6.00)

Nakon dizanja (ne prije 6.00) popijte treću dozu gorke soli. Ako osjetite mučninu, čekajte da ona prođe i onda popijte gorku sol. Otiđite natrag u krevet.

2 sata kasnije

Popijte zadnju dozu gorke soli (3/4 šalice). Vratite se u krevet.

2 sata nakon toga

Možete jesti. Počnite s voćnim sokom. Pola sata kasnije pojedite nešto voća. Sat vremena nakon toga možete jesti laganu hranu. Do večere trebali bi se osjećati oporavljeno.

Čestitamo! Izvadili ste kamence bez operacije. Tijekom ovog dana ćete vjerojatno puno puta otići na WC. Uzmite lampu i potražite zelene kamence u školjci.

To je pravi kamenac, a ne ostaci hrane, jer žuč iz jetre je zelena, poput graška. Izmet će potonuti, a kamenci će plutati zato što se u njima nalazi kolesterol.

Ponekad su prohodi puni kolesterola, koji se još nije formirao u okrugle kamenčiće. Ostaci kristala kolesterola zelene boje će isto plutati u vodi. Obično je jetra prepuna kamenca, zbog toga trebate ponoviti čišćenje za 2 tjedna.

Koliko je čišćenje jetre sigurno?

Čišćenje jetre je apsolutno sigurno. Tisuće ljudi diljem svijeta čistili su jetru na takav način. Nitko od njih nije otišao u bolnicu i nije se žalio na bolove.

Kako se pripremiti za čišćenje jetre?

Kod većine ljudi, u jetri se nalaze paraziti. Oni će spriječiti da očistite svoju jetru od kamenca. Zbog toga dr.Clark preporučuje da se prije čišćenja jetre riješite parazita. To možete učiniti uz pomoć antiparazitnog programa. Čistite svoju jetru 2 puta godišnje.

Koje se bolesti mogu izliječiti čišćenjem jetre?

Čišćenjem jetre čete se riješiti kamenca i poboljšati rad jetre, koja štiti cijeli vaš organizam. Skoro uvijek sa čišćenjem jetre nestaju alergije.

U kombinaciji sa antiparazit programom, čišćenje jetre pomaže u liječenju:

– alergija
– psihičkih bolesti
– srčanih bolesti
– raka
– artritisa
– hepatitisa
– dijabetesa
– i mnogih drugih bolesti

Izvor: alternativa-za-vas