CRNI ISCJELJUJUĆI MELEM: Amiši ga koriste vjekovima za rješavanje svakog problema sa kožom

Crni isceljujući melem je prirodan lek koji se koristi još od davnina, a stvorili su ga Amiši. Danas je ovaj melem veoma popularan jer se koristi ne samo za izvlačenje toksina iz tela, već i bilo kakvih drugih stranih objekata zaglavljenih na površini kože.

Ovaj melem je mešavina prirodnih lekovitih materija poput esencijalnih ulja, voska i katrana/aktivnog uglja. Kao što možete pročitati ispod, aktivni ugalj je jedan od glavnih sastojaka u ovom melemu.

Koristi se za lečenje kožnih problema i dokazano je da je efikasan jer pomaže koži da brže zaceli i vrati se u svoje zdravo stanje.

Za šta se preporučuje crni isceljujući melem?

Bilo koja vrsta manjih kožnih problema poput opekotina ili osipa se uspešno može tretirati ovim melemom.

U amiškoj zajednici je ovaj melem poznat kao „hilla schemer“ odnosno isceljujući namaz, pošto se koristi za uklanjanje toksina, ali i metalnih i drvenih objekata poput iverica.

Uz pomoć ovog melema se takođe uspešno mogu ukloniti polipi, a snaga i efikasnost melema zavisi od odabranog recepta. Crni isceljujući melem se takođe može koristiti za tretiranje čireva, jer privlači gnoj ka površini i stimuliše brže zaceljivanje kože.

Preporučuje se za uklanjanje trnja i delića stakla, kao i za tretiranje cističnih akni i ujeda insekata/paukova. Ukoliko ste imali gadan okršaj sa otrovnim bršljenom ili hrastom, slobodno možete koristiti crni isceljujući melem.

Urasli nokti na nogama se takođe uspešno mogu tretirati ovim melemom.

Crni melem i rak kože

Brza pretraga na internetu će vam otkriti da se crni melem može koristiti za lečenje raka kože. Taj melem ne bi trebalo mešati sa crnim isceljujućim melemom jer je ovaj drugi namenjen tretiranju manjih kožnih problema, a ne ozbiljnih bolesti poput raka kože.

Crni melem na koji neki ljudi misle je, pre svega, kontroverzno rešenje za rak kože i njegova efikasnost još uvek nije dokazana.

Jedan od glavnih sastojaka koji pripada ovoj grupi je zaista prirodan lek, srčenjak, koji se preporučuje za lečenje bazičnog i planocelularnog karcinoma kože. Ti tretmani, pak, nisu naučno testirani.

Iz tog razloga budite pažljivi da ne pomešate ovaj kontroverzni tretman sa crnim isceljujućim melemom, koji je prirodan i koristi se za tretiranje drugih boljki. Na primer, ukoliko želite da naučite kako da se rešite akni, trebali biste da istražite malo više o crnom isceljujućem melemu.

Crni isceljujući melem

Sastojci:

Ukoliko ste zainteresovani za pravljenje ovog melema u svom domu, ovo su sastojci koji će vam biti potrebni:

– Ricinusovo ulje (1/2 šolje) – antiupalno, hidrira kožu, umiruje akne

– Kokosovo ulje (1/2 šolje) – antiupalno, hidrira kožu, antibaterijsko, antiseptičko, stimuliše brže zaceljivanje kože

– Aktivni ugalj (3 kašičice) – izvlači toksine i strana tela u dubini kože, smanjuje osećaj peckanja u slučaju dodira otrovnog bršljena/ujeda insekta

– Betonit glina (3 kašičice) – slični efekti kao kod aktivnog uglja, osigurava nemasnu konzistentnost proizvoda.

– Pčelinji vosak (2 kašičice) – poboljšava celokupnu teksturu i služi kao sjedinjavajući agent

– Ulje kalendule (10 kapi) – antiupalno, hidrira kožu, antibakterijsko, stimuliše brže zaceljivanje kože

Uputstvo:

Uzmite veliku činiju i pomešajte glinu, aktivni ugalj i esencijalna ulja. Otopite pčelinji vosak i pomešajte ga sa uljem kalendule koristeći šerpu sa dva sprata.

Ukoliko ne posedujete takvu šerpu, stavite staklenu činiju preko lonca punog vrele vode i efekat će biti isti. Pomešajte topljeni vosak sa drugim sastojcima i dobijenu mešavinu ulijte u teglu i ostavite je da se ohladi.

Napomena:

Uvek koristite tegle koje vakumiraju kako bi sastojci održali isti nivo efikasnosti. Teglu držite podalje od sunčeve svetlosti i koristite melem nekoliko nedelja bez brige.

Sastojci čine razliku između crnog isceljujućeg melema i kontroverzne verzije (crnog melema za rak kože).

Kao što ste videli, crni isceljujući melem se bazira na receptu koji sadrži samo prirodne sastojke poput esencijalnih ulja, pčelinjeg voska i aktivnog uglja.

Zbog izbora sastojaka preporučuje se za tretiranje isključivo manjih kožnih problema. Crni melem preporučen za tretiranje raka kože, pak, sadrži druge sastojke i njegova formula je jača.

Među najučestalijim sastojcima crnog melema spada cink hlorid i srčenjak u prahu. Dakle, uvek koristite razliku u sastojcima kako biste razlikovali crni isceljujući melem i kontroverzniju verziju koja ima vrlo erozivna svojstva.

Zaključak

Može se zaključiti da je crni isceljujući melem divan prirodni lek koji korene vuče iz amiške zajednice ali je u današnje vreme popularan širom sveta.

Preporučuje se za manje kožne probleme, izvlačenje toksina i stranih tela i tretiranje akni. Nikada ga ne treba mešati sa jačim, crnim melemom, koji sadrži cink i srčenjak i koji se smatra kontroverznom alternativom za lečenje raka kože.

Izvor: Webtribune.rs