ČIŠĆENJE JETRE I LIJEČENJE HEPATITISA C

Hepatitis C vrsta je upalne bolesti jetre koju uzrokuje virus hepatitisa C (HCV). Hepatitis C često nema simptoma, no kronična infekcija može dovesti do oštećenja jetrenoga tkiva, a nakon više godina i do ciroze.

U nekim slučajevima kod oboljelih od ciroze dolazi do dodatnih komplikacija kao otkazivanja funkcije jetre ili karcinoma jetre, varikoziteta vena jednjaka i želuca, što može dovesti do smrti od iskrvarenja.

Hepatitis C prvenstveno se dobiva putem zaražene krvi kao npr. intravenskom uporabom droga, nesterilnom medicinskom opremom te transfuzijom krvi.

Procjenjuje se da je hepatitisom C diljem svijeta zaraženo 130–170 milijuna ljudi.

Sastojci:

– prirodni ćilibar
– karanfilić
– livadski med

Priprema:

Uzmite komadić prirodnog ćilibara, svijetle boje i sitno ga izrendajte. Jednu kašiku izrendanog ćilibara stavite u teglu i pomiješajte sa jednom kašikom sitno samljevenog karanfilića (začina) i u to dodajte jedan litar prirodnog livadskog meda. Sve dobro izmješajte drvenom kašikom. Teglu sa melemom čuvajte u frižideru.

Konzumiranje:

Konzumirajte po jednu kafenu kašičicu ove smjese, obavezno ujutru, na prazan želudac, tokom 90 dana. Nakon toga dajte krv na analizu. Uvjerit ćete se da više nemate hepatitis C.

Tokom tri mjeseca konzumiranja ovog melema, vaša jetra će se očistiti od svih toksina, viškova bilirubina, virusa itd. Ćilibаr je fosilizovаna smolа drveta, kojа je cjenjenа zbog svoje boje i prirodnih orgаnskih ljepotа od dobа neolitа.

Ćilibаr se koristi kаo sаstojаk pаrfemа, kаo sredstvo liječenjа u nаrodnoj medicini, i kаo nаkit. Prirodni ćilibar ima elektrostatička svojstva koja su vjekovima, a i danas, korišćena u ljekovite svrhe.

Neobična moć ćilibara da proizvodi negativne jone koji utiču na smanjenje bola, aktiviraju ljekovite procese i obezbjedjuju zaštitu od štetnih radijacija. Ćilibarska kiselina absorbuje negativnu energiju.

Izvor: prirodna-medicina-recepti