ČAROBNI NAPITAK ZA KIČMU: Evo kako se pravi i za šta je sve dobar

Ovaj prijatan i topao napitak izuzetno je koristan za kičmu. “Zlatno mlijeko” pomaže kod ponovnog uspostavljanja “kičmenog maziva” i ispirnja naslage soli.

Koristan je za hematopezu (formiranje krvnih ćelija diobom i diferencijacija matićnih čelija u koštanoj srži), debelo crijevo, nervni sistem i koštano tkivo.

“Zlatno mlijeko” je čarobni napitak koji takođe pomaže u produženju mladosti, normalizuje cijeli probavni sistem, ima blagotvorno dejstvo na jetru. Uklanja toksine, poboljšava ten i podstiće dugovječnost.

Veoma je efikasan kod artritisa i artroze, jer sa konzumiranjem “Zlatnog mlijeka” povečava se pokretljivost zglobova. Moramo naglasiti da je veoma popularan kod lijekara ruske alternativne medicine.

Priprema “Zlatnog mlijeka”

Za početak pripremiti pastu od kurkume na ovaj način:

– 40 gr kurkume u prahu
– 100-150 ml vode

Naspite kurkumu u prahu u vodu, promesajte i dovedite do klucanja. Kuvajte oko 8 minuta, dok se sadrzaj ne zgusne. Stalno mesajte. Ako je mesavina suvise gusta, dodajte malo vode. Smesa treba da lici na gusti jogurt.

Za to vrijeme pripremite mlijeko:

– 250 ml mlijeka
– med po ukusu
– 2 kašike (40 ml) sirovog (nerafinisanog) bademovog ulja (po želji)

Mlijeko prokuhajte i dodajte u njega bademovo ulje (po želji). Sklonite sa vatre i sipajte u šolju. Dodajte 1 kašikicu pripremljene paste od kurkume. Zasladite medom po svom ukusu.

Pastu od kurkume možete pripremiti u večoj količini i na duži period. U zamrznutom stanju čuva svoja svojstva 40 dana. Pastu čuvajte u frižideru. Gotovu pastu dodavati u vruće mlijeko po 1 kašikicu, zajedno sa medom i biljnim uljem (po želji).

“Zlatno mlijeko” preporučuje se piti na prazan stomak, poželjno ujutru i pred spavanje. Pije se 40 dana. Period lijećenja je dva puta godišnje, po 40 dana.

Oni koji imaju probleme sa žučnom kesom: bolje ne rizikovati, jer kurkuma ima diuretički efekat.

Šta sve lijeći kurkuma?

Savremena nauka kao i tradicionalna medicina, visoko cijeni ovu ljekovitu biljku. Žuti alkaloid kurkumin jeste glavni aktivni sastojak biljke.

Ljekovitost kurkume, objašnjava se time što ljut okus ove biljke ubija klice i parazite, uništava naslage sluzi, masti, ljepljive toksine, podstiće krvotok i kompletan metabolizam.

Gorak okus je najbolje sredstvo protiv trovanja, groznice, upala, bolesti krvi i kože. Takođe, uklanja taloge i ljepljive toksine, čireve, salo, znoj, gnjoj, svrab, čisti majćino mlijeko, maternicu i jetru.

Kurkuma se može nabaviti u svakoj bolje snabdjevenoj prodavnici hrane, kao samostalan zaćin ili u sastavu zaćina karija.