Ako ste pušač ili ste često u istoj prostoriji s pušačem: Treba vam ovaj eliksir za čišćenje pluća

Najbolje bi bilo da cigarete ostavite zauvijek, ali ako to ne možete da uradite, predlažemo vam da ovaj čudesan recept za eliksir ubacite u vašu svakodnevnu ishranu.

Isto tako česta istraživanja pokazuju da su od nikotina ugroženiji ljudi koji ne puše, a često su u istoj prostoriji s ljudima koji konzumiraju cigarete i udišu taj dim. Ako ste aktivan pušač ili pak pasivan pušač, onda je ovaj recept za vas.

Recept za napitak koji čisti pluća od cigareta:

Sastojci:

– 400 g luka
– 1 litar vode
– 400 g smeđeg šećera
– 2 kašike kurkume
– mali oljušten korijen đumbira

Bijeli i crni luk

Već znamo da imamo mnogo koristi od belog i crnog luka. Oni imaju antikancerogeno dejstvo i odličnu prevenciju protiv mnogih maligniteta. Luk je posebno efikasan u prevenciji različitih respiratornih infekcija.

Đumbir

Ovaj drevni istočnjački začin dugo je poznat po svom čudesnom ljekovitom dejstvu. Đumbir je takođe važan za odlaganje slojeva sekreta pušača u plućima.

Kurkuma

Ovaj zapanjujući žuti začin je bogat vitaminima i mineralima i sadrži ljekovite omega 3 masne kiseline. Kurkuma deluje antivirusno, antibakterijsko i antikancerogeno, tako da je veoma poželjno da se uključi u svakodnevnu ishranu.

Priprema:

Sipajte vodu zajedno sa šećerom i ostavite da proključa. Dodajte očišćen luk iseckan na četvrtine i rendani đumbir koren (veličine palca). Stavite kurkumu i kada počne ključanje, smanjite temperaturu.

Kuhajte dok se tečnost ne umanji za dva puta, zatim stavite u staklenu teglu, a kada se smesa potpuno ohladi, čuvajte je u frižideru. Uzmite dvije kašike ujutru (na prazan stomak) i uveče, dva sata poslije obroka.

Izvor: webtribune.rs