IZBJEGNITE RAK I TEŠKE BOLESTI: 20 znakova da vam je tijelo previše kiselo, evo kako da ga brzo alkalizujete

Kiselost pogađa sve organe u telu, kožu, creva, mozak, kosti, pluća, jetru, bubrege i srce. Ukoliko je okruženje u telu previše kiselo, organizam će patiti od brojnih zdravstvenih problema.

Čim telo stupi u stanje acidičnosti, ono predstavlja savršeno okruženje za razvijanje brojnih bolesti i oboljenja, kao i subjekat hronične upale, koja je glavni uzrok brojnih bolesti.

Prerađena hrana i moderan, nezdrav način ishrane održavaju telo u konstantno kiselom stanju, te važni minerali bivaju iskorenjeni iz organizma prilikom pokušaja da neutrališu i umanje prisustvo kiseline.

To je razlog zbog kojeg mnogi ljudi pate od osteoporoze – jer su vitalni minerali za kosti poput kalcijuma, magnezijuma i kalijuma odstranjeni iz organizma.

Kada se oni u potpunosti potroše, telo postaje još kiselije što prouzrokuje nastanak teških bolesti kao što je kancer.

Većina mesa, mlečnnih proizvoda, soje i žitarica su acidične. Izuzetno acidični su takođe i alkohol, kafa, rafinisani šećer, prerađene namirnice, veštački zaslađivači i namirnice i ulja koja su genetski modifikovana.

Kada se konzumira ovaj tip namirnica i telo ih metabolizuje, telo prikuplja kiseli otpad koji bi trebao biti neutralisan i eliminisan. Alkaloidne namirnice su one koje ih neutrališu i trebalo bi da ih konzumirate u velikim količinama.

Ovo su 20 simptoma prekomerno kiselog stanja tela:

– Osteoporoza
– Problemi sa kožom poput akni, ekcema, osipa i dermatitisa svih vrsta
– Deficit imuniteta
– Problemi sa sinusima
– Bol u mišićima i zglobovima
– Prekomerna sluz
– Hronična iscrpljenost
– Infekcija bubrega i bešike
– Oštećenje kardiovaskularnog sistema usled acidičnih naslaga – rizik od srčanog i moždanog udara
– Neurološka oboljenja poput Alchajmerove bolesti, Parkinsonove bolesti i demencije
– Dijabetes
– Bol u grudima
– Kandida i gljivične infekcije
– Hronični kašalj
– Problemi sa stomakom uključujući i nadimanje, lošu probavu, kiselinu i gasove
– Gojenje i gojaznost
– Smanjena jasnoća uma
– Alergije
– Karijes i osetljive desni
– Išijas i ukočenost u vratu

Tkiva i tečnosti u vašem telu su alkaloidne osim stomačne, druga tkiva uzimaju alkalizirajuće elemente od drugih delova tela i formiraju loše okruženje u delovima gde su elementi oduzeti.

To znači da kada telo pokuša da samostalno reguliše svoje pH nivoe, drugi telesni sistemi gube svoje adekvatno stanje. Iz tog razloga moramo pomoći telu prilikom alkalizacije, promenom režima ishrane i životnih navika.

Nekoliko načina koji vam mogu pomoći da smanjite kiselost svog tela:

Trebalo bi da pijete dosta vode kako biste pomogli telu da izbaci toksine i druge štetne supstance. Voda sa limunom vam može pomoći da regulišete pH nivoe u organizmu.

Konzumirajte više alkalizirajućih namirnica poput mahunarki, voća, povrća, orašastih plodova, i semenki. Povećajte unos zelenog povrća jer je ono veoma alkalizirajuće. Možete ga konzumirati u ubliku salate, zelenih sokova ili šejkova.

Izbegavajte acidične namirnice ili smanjite njihov unos na jednom nedeljno.

To znači da bi trebalo da ograničite unos mlečnih proizvoda, peciva, mesa, kafe, gaziranih sokova, kokica, soje, morskih plodova, alkohola, zaslađivača, svetlog sirćeta, pšeničnih proizvoda i ribe.

Izbegavajte GMO hranu.

Zapamtite da na pH balans u telu znatno utiče vaše emotivno stanje, stoga bi trebalo da naučite da kontrolišete bes, strah, stres, mržnju i zavist. Pokušajte da nađete nešto što vas opušta, kao na primer čitanje, joga, plivanje ili meditacija.

Isključivo mi smo odgovorni za svoje zdravlje, stoga je važno da svom telu obezbedite najbolje uslove kako bi ga održali u najboljem stanju i živeli u zdravlju i blagostanju.

Ukoliko to učinite, bićete srećniji i ispunjeni energijom i radošću svakog dana.

Izvor: Webtribune.rs