Trikovi koje MORATE znati ako želite da vaša kuća uvek bude čista i pod konac

Sledećih 14 trikova su prosto savršeni za održavanje vašeg doma čistim, a što je još važnije, svi su veoma jednostavni i ekonomični.

Bude uvereni da svaki od ovih trikova deluje:

1. Mikrotalasna rerna

Istisnite malo sapuna na mokar sunđer, a zatim protrljajte kako bi se stvorila pena. Ostavite sunđer mikrotalajsnoj, uključite na minimalnu snagu i podesite na 30 sekundi. Otvorite vrata i obrišite mikrotalasnu rernu iznutra. Na ovaj način čišćenje mikrotalasne nije samo lakše na ovaj način, već se ovako uklanjaju i neprijatni mirisi i mikrobi koje će sunđer upiti.

2. Dušeci

Kako vreme prolazi, dušeci se sve više prljaju vremenom. Kako bi ponovo izgledali kao da su potpuno novi, potrebno je samo da pospete sodu bikarbonu, ostavite nekoliko sati, a zatim usisate. Svi tragovi mirisa i prljavštine će nestati. Takođe ovo možete uraditi i sa starim kaučom ili foteljom.

3. Daske za sečenje

Kombinacija soli i limuna je odlična za čišćenje drvenih dasaka sa seckanje. Dasku pospite solju, a zatim je oribajte polovinom limuna. Nakon toga je jednostavno isperite sa toplom vodom.

4. Toster

Uz pomoć stare četkice za zube, možete očistiti sva teško dostupna mesta u tosteru.

5. Slavine

Površinu slavina obrišite voštanim papirom kako se mrlje od vode ne bi pojavljivale duže vreme.

6. Pegle

Na dasku za peglanje stavite papir i pospite so. Toplotu podesite na maksimum, vodeći računa o tome da u njoj nema vode, i da je funkcija za paru isključena. Prelazite polako preko soli – ovo će učiniti čuda protiv prljavštine.

7. Escajg

Parče krede umotano u gazu stavite u kutiju ili fioku u kojoj držite escajg. Ovo će sprečiti da escajg izgubi sjaj ili da dođe do trajnog oštećenja.

8. Odeća

Masnih mrlja sa odeće ćete se lako otarati tako što ćete izmrviti kredu po fleci. Kredu jednostavno utrljajte u mrlju, i za nekoliko sati će kreta upiti masnoću u potpunosti. Ova metoda je najefikasnija kada se radi o svežim mrljama.

9. Venecijaneri

Čišćenje venecijanera može trajati dugo i biti veoma nezgodno. Malo ljudi zapravo shvata da može koristiti staru čarapu za čišćenje pojedinačnih delova venecijanera sa minimalnom količinom napora.

10. Tiganji

Korišćenje soli je najbolji način za čišćenje tiganja. So upija ulje i pomaže u otklanjanju tvrdokornih mrlja. Ostavite so u tiganju neko vreme, a zatim isperite i trljajte dok se ne osuši.

11. Tepisi

U zapremini 1:2 pomešajte deo sirćeta i vode u bočici sa prskalicom. Naprskajte mrlje na tepihu i prekrijte ih mokrom krpom. Uključite peglu i podesite režim pare, peglom prelazite oko 30 sekundi preko tkanine.

12. Sudopere

Sudoperu očistite pomoću sode bikarbone i stare četkice za zube, a zatim stavite nekoliko kriški limuna u odvod i pustite vodu kako bi na najbolji način isprali svoju sudoperu.

13. Prozori

Prozore čistite na uobičajen način, ali ih istrljajte suvim novinama. Ova metoda će pomoći da se uklone sve mrlje, a prozori će blistati.

14. Neprijatni mirisi

Jednu kašičicu arome vanile sipajte u posudu, a zatim činiju stavite u zagrejanu rernu. Vaša kuća će prelepo mirisati, a svi neprijatni mirisi će nestati.

Izvor: fokuzz.com